Rubriky
Sport Zprávy

Nový mladík v dresu BK Děčín

V rámci práce s hráči mladších ročníků se v děčínské družině objevila nová tvář. Dvacetiletý pivot Jakub Kaša, který v probíhající sezóně nastupuje v dresu prvoligových libereckých Kondorů, naskočil na své první minutky v NBL už v Opavě.

Mladý hráč prochází zkušebním obdobím. V letošním ročníku nebude ještě jeho zapojení zcela plnohodnotné, také kvůli studijním povinnostem v Liberci, ale na soupisku už se dostal a je tak dalším z řady hráčů mladších ročníků, kteří mohou čerpat zkušenosti z působení po boku zkušených děčínských hráčů.

Původem z Uherského Brodu, který je také jeho mateřským klubem, prošel rukama několika renomovaných trenérů. Do Liberce zamířil za 1.ligou, kde se dosud prezentuje solidními a stabilními výkony pod vedením trenéra Pastýříka. Děčínským padl do oka nejen kvůli kombinaci jeho basketbalového umu a věku, určitě také kvůli probíhající absenci hráčů na postu pivota.

Příchod Jakuba znamená především doplnění kádru o mladého hráče, který by měl dostat šanci se poprat o děčínský dres a teprve příští měsíce ukáží, zda bude možné navázat spolupráci dlouhodobějšího rázu. „Proti Jakubovi jsem nastoupil v 1.lize a svým výkonem mne zaujal. (pozn.red: Lukáš Houser hraje za Karu Trutnov) Po dalších jednáních a doporučeních, navíc po nastalé situaci se zdravím, kdy vypadl i Míra Soukup, jsme se rozhodli realizovat možnost Jakuba vyzkoušet už v letošním ročníku. Po zkušenostech z minulých let je vždy lepší, když si mladý hráč vyzkouší nové prostředí „externě“. Není pro něj skok do letní přípravy takovým šokem a také my lépe víme, co od něho očekávat. Věřím, že pro obě strany bude tato spolupráce přínosná.“, řekl Lukáš Houser, generální manažer BK Děčín.

Jakub Kaša bude nadále působit i v dresu libereckých Kondorů, kterým patří dík za vstřícné jednání. Stejně tak patří i velký dík zástupcům Spartaku Uherský Brod, kteří celou akci umožnili realizovat s velmi korektním přístupem.

Zdroj: www.bkdecin.cz 
Foto: Roman Valenta