Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs BK Opava

Po delší době se tuto středu opět představí Válečníci před zraky svých diváků, když přivítají v předehrávce 26. kola MNBL na svém hřišti Opavu. S družinou Petra Czudka to bude již zmiňované druhé utkání během pouhých šesti dnů. V tom úvodním na opavském kurtu jsme v první půli, hlavně pak v úvodních třinácti minutách byli jasně lepší a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli prohrát. Ve druhém poločase však Opava přitvrdila, změnila svůj defe styl na zónu a to nakonec přineslo ovoce. Závěr klání zvládli lépe Blažek a spol. a připsali si tak výhru 79:67 (Blažek 23, Dokoupil 15, Šiřina 14 – Sedmák 23, Stria 14, Pope 9).

Opava díky výhře nad děčínským celkem poskočila v tabulce na 9. místo s bilancí čtyř výher a osmi porážek; v pondělí se sice před ni dostaly Svitavy, které však mají odehráno o jedno utkání více. Více o změnách v opavském kádru a celkovém dění v klubu či podrobný pozápasový report z pátečního mače najdete na stránce http://www.bkdecin.cz/zapasy/detail/23-11-2012-bk-opava/.

K pátečnímu klání se ještě vrátil děčínský kapitán Jakub „Kouba“ Houška, který měl v Opavě svou malou „premiéru“, když se na hřišti poprvé objevil od těžkého zranění hlavy z utkání v Pardubicích. 

Koubo, po zápase v Opavě jsi přiznal, že pocit radosti z návratu je přetloukán pocitem zklamání z porážky. I přesto – jak ses na hřišti cítil a jak svou premiéru po zranění hodnotíš?
S odstupem času si říkám, že jsem prostě rád, že jsem tam mohl alespoň tu chviličku být. Hrozně moc jsem se na tu chvíli těšil a popravdě jsem nečekal, že přijde tak brzy. Ale zase na druhou stranu jsem stále zklamán naší prohrou, takže vlastně nic nového. (usměje se) Teď vážně – asi jsem za tu chvíli odvedl to, co jsem měl. 

Odehrál jsi 7 minut. Je to maximum, které zatím můžeš zvládnout?
Já myslím, že zvládnu víc. (úsměv) I na trénincích už jsem nyní trénoval celou dobu, ale přece jen trénink a zápas je něco maličko jiného… Ale určitě si klidně troufnu na pár minut navíc. A po zápasové přestávce, která nás čeká po středečním zápase, chci být plně připraven.

V Opavě jsme velmi dobře začali a ještě ve 13. minutě vedli 33:21. Proč jsme na dobrý začátek nedokázali navázat?
Udělali jsme pár chyb, které Opavu dostaly na koně a pak už Opava hrála velice dobře a proměňovala spoustu střel, což se naopak nám ke konci zápasu moc nedařilo – a to ani z vyložených pozic… Něco důležitého tomu chybělo, ale to všichni víme.

Ve druhé půli na nás Opava začala aplikovat účinnou zónovou obranu. Proč se nám ji nepodařilo lépe eliminovat a překonat?
Volili jsme v těch chvílích špatné řešení některých situací a to nás stálo celý zápas. Zbytečné ztráty v rozhodujících chvílích – ale to se stává. Musíme makat dál!

Co bude potřeba celkově změnit do středeční odvety, abychom měli šanci to Slezanům vrátit i s „úroky“?
Přístup nás všech. My hrajeme doma, jsme Válečníci, Válečníci bojují a tak to ve středu musí být cítit po celé hale! 

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta