Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Kupčil s hlasy
DĚČÍN – V pátek 14.10.2012 se před objektem bývalého hotelu Grand a také na křižovatce ulic Prokopa Holého a Ruská měla objevit osoba, která měla nabízet oznamující ženě tři sta korun za volební hlas ve prospěch kandidující strany ODS pod záminkou, že se jedná o anketu. Den před tím bylo na místní policejní stanici oznámeno projíždějícím občanem, že když stál na zastávce autobusu, vyslechl rozhovor dvou žen, během kterého jedna z nich uvedla, že musí jít k volbám, jelikož za svou účast obdržela sto korun. Veškeré okolnosti ohlášených událostí jsou nyní pod drobnohledem místních policistů z obvodního oddělení.

Trestní zákoník zmiňuje mimo jiné, kdo jinému násilím nebo pod pohrůžkou násilí nebo lstí brání ve výkonu volebního práva nebo hlasovacího práva v referendu anebo jiného takovým způsobem k výkonu volebního práva nebo hlasovacího práva v referendu nutí, až do vyhlášení jejich výsledků, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

Má je zpět
DĚČÍN – Koncem uplynulého týdne se děčínským policistům podařilo odhalit dva výtečníky, jež mají na svědomí odcizení dvou dětských jízdních kol v Kamenické ulici. Za jejich zmizením ze zahrady v noci třetího září letošního roku jsou dva mladí muži z Děčínska. Jedno z nich bylo v zápětí nalezeno nedaleko místa činu, druhé bylo vráceno jejich majitelce o pár dní později. Oběma mužům za přečin krádeže hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Zaujal ho trabant
DĚČÍN – Ve čtyři hodiny odpoledne letošní sobotu třináctého října zaparkoval devětasedmdesátiletý muž svůj vůz z. Trabant 601S před obchodním domem v Ústecké ulici. Když se k němu na druhý den ráno vracel, zjistil, že ho mezitím někdo „navštívil“. Zřejmě se ho pokoušel odcizit, o čemž svědčí vytrhané dráty ze spínací skříňky a poškozené okénko. Vozidlo ovšem zůstalo na svém místě. Proč ? To by nám mohl zodpovědět ten, jenž se pokoušel o jeho odcizení. Zatím po něm není vidu ani slechu, ale kdo ví ? Třeba na něj kápnou děčínští policisté z místního oddělení. Majitel vyčíslil škodu na tři tisíce korun.

Oloupali sklad
DĚČÍN – Dvojice místních Děčíňáků navštívila během tohoto víkendu opuštěný sklad v areálu Východního nádraží v Děčíně. S sebou si odnesli na tři desítky střešních hliníkových šablon, které se dají přeměnit na nemalý obnos peněz. Poškozená společnost se ke škodě zatím nevyjádřila, ale už teď je jasné, že na střeše objektu zapracovali osoby, které postrádají čistý trestní rejstřík. Přečin krádeže proto může mít u soudu výraznější dohru.

Odvaha nebo risk?
ČESKÁ KAMENICE – V neděli čtrnáctého října zavítal do Jateční ulice v České Kamenici policejní pyrotechnik. V domě se nacházela munice, jíž našel místní oznamovatel v lese nedaleko kopce Šébr. Kovové předměty si jejich nálezce přivezl domů a když je očistil, zjistil, že se jedná o munici. Jak praví zákon, je povinností každého nalezenou munici odevzdat a zbytečně neriskovat. Pyrotechnik označil nalezené věci za dělostřelecké střelivo, rozbušky do granátu a časový rozněcovač z druhé světové války. Zajištěné věci si policisté odvezli s sebou. V nadcházejících dnech budou odborně zneškodněny.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín