Rubriky
Zprávy

Střecha aquaparku se musí opravit

Střecha děčínského aquaparku čeká oprava. Sondy do konstrukce střechy odhalily poškození parotěsné izolace. Definitivní rozhodnutí o způsobu opravy padne na první říjnové radě města. V průběhu rekonstrukce bude muset být plavecká hala uzavřena.

„U střechy aquaparku se projevila skrytá vada, kterou je potřeba opravit, aby mohla být plavecká hala nadále provozována,“ řekl Igor Bayer, ředitel Děčínské sportovní, p. o. Sondy do konstrukce odhalily poškození izolace střechy. „Dochází k propadávání drobných kousků nalámané parotěsné izolace do interiéru,“ řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátora. Ve hře jsou dvě varianty oprav, které se odlišují použitím různé tloušťky tepelné izolace. O tom, jaká varianta bude zvolena, měli rozhodnout radní na radě města, která se konala 2. října. „Po dobu opravy bude hala uzavřena. Bohužel v tuto chvíli nejsme schopni přesně určit, na jak dlouho,“ doplnila Hana Cermonová. Opravy střechy vyjdou město zhruba na 12 až 16 mil. Kč. „Přestože město finančně zatěžují projekty IPRM, chceme střechu opravit co nejdříve,“ řekl František Pelant, primátor města. Aquapark hojně využívají školy pro své kurzy plavání. „Aby žáci nepřišli o hodiny plavání, budou školy moci využít bazén v Základní škole Vojanova,“ doplnil František Pelant.

Plavecký areál byl postaven v roce 2001. Krytá část aquaparku nabízí bazén 25m, dětský výukový bazén, 3 tobogány, vodní hřib, divokou řeku, dnový rošt, chrliče, dětskou říčku, masážní trysky, 2 whirlpooly, dětské brouzdaliště a restauraci, fitness, 3 solária, sauny, klubovou privátní saunu až pro 10 návštěvníků a masáže. Ve venkovní části areálu jsou plavecké bazény o délkách 50 a 25 m, rekreační bazén, brouzdaliště, občerstvení a rozsáhlé travnaté plochy. Návštěvníkům aquaparku je k dispozici také nové sportoviště na beachvoleybal, plážový fotbal, streetball a hřiště na petanque. Díky termální vodě je možno využívat venkovní bazény i při chladnějším počasí.

Zdroj: Magistrát města Děčín