Rubriky
Sport Zprávy

Děčín veze z Jablonce tři body

Hokejisté Děčína podali v Jablonci velmi dobrý výkon a po zásluze získali všechny tři body do tabulky.

Skóre utkání otevřel už na začátku 5. minuty Baránek, který prudkou střelou nedal domácímu brankáři vůbec žádnou šanci – 0:1. Poté se oba celky ubránily početní nevýhodě. Ve 14. minutě vedl Děčín o dvě branky. To Racek po skvělé kombinaci s Kaltenböckem prostřelil Hanouska podruhé – 0:2. Jablonečtí se snažili o kontaktní branku, ale gólman Lavinger byl proti a puk za svá záda nepustil. Naopak udeřili opět hosté. V 17. minutě se uvolnil Vávra a nechytatelnou střelou pod víko vymetl v síti Jablonce všechny pavučiny – 0:3. Jenže domácí se nevzdali a v závěru prvního dějství se jim podařilo snížit na rozdíl dvou branek, když akci 2 na 1 proměnil Bříška – 1:3.

Ve 23. minutě druhé třetiny se zaskvěl Lavinger v brance Děčína. Takřka tutovku Vlků dokázal bravurně zlikvidovat a nedopustil tak dramatu v podobě další branky domácích. O pět minut později zaúřadoval kapitán Medvědů Fiipovský, když vsítil již čtvrtou branku svého celku – 1:4. V polovině utkání se dostal puk za záda Lavingera, ale naštěstí skončil jen na tyčce hostující branky. V závěru třetiny se hosté ubránili tlaku domácích a podruhé do kabin šli za slibného vedení, které bylo o tři branky.

Jenže Vlci opět zaúřadovali, a to pouhých 16 vteřin od začátku třetí třetiny. Kedršt dokázal snížit na rozdíl dvou branek a dal tak svému týmu naději na úspěch sobotního klání – 2:4. Jenže Jablonec se ze vstřelené branky neradoval příliš dlouho. Děčínský Baránek totiž o chvíli později dal Vlkům další zářez v podobě páté branky – 2:5. A jak se poté ukázalo, byla to poslední branka, která v tomto zápase padla. Hosté totiž slibné vedení udrželi až do konce a zaslouženě si připsali tři body.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 2:5 (1:3;0:1;1:1)
Branky a nahrávky: 19. Bříška (Tondr , Kadeřábek), 41. Kedršt (Kadeřábek, Niko) – 5. Baránek (Novotný, Růžek), 14. Racek (Kaltenböck), 17. Vávra (Šetka, Racek), 28. Filipovský, 43. Baránek

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Stezka, Molnár, Novotný, Kaltenbock, Grin, Hošek, Oliverius, Zika, Filipovský „C“, Růžek, Baránek, Vávra, Racek, Nikl, Řídel, Šetka, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín