Rubriky
Zprávy

Děčín se prezentoval na mezinárodní konferenci v Oslu

Koncem září se uskutečnila v norském Oslu evropská konference pro uživatele modelu CAF. Jednalo se již o 5. konferenci pořádanou evropskou organizací EIPA (Evropský institut pro veřejnou správu) společně s hostující norskou organizací DIFI (Agentura pro veřejnou správu a eGovernment). Hlavním tématem konference bylo využití modelu CAF jako hybné síly pro inovace. Město Děčín bylo jedním z účastníků konference, který prezentoval své inovační řešení z oblasti řízení lidských zdrojů.

Na jaře letošního roku Děčín oslovili slovenští kolegové z veřejné správy s možností prezentovat svou dobrou praxi nebo některé inovační řešení, které vzešlo nebo bylo inspirováno závěry z provedeného sebehodnocení. Za Českou republiku bylo vybráno statutární město Děčín, respektive Magistrát města Děčín se svým Adaptačním programem pro nové zaměstnance a zaměstnance na mateřské/rodičovské dovolené nebo zaměstnance dlouhodobě nepřítomné.

Konference uživatelů modelu CAF se zúčastnilo téměř 200 účastníků z celkem 20 zemí. Dvoudenní program zahrnoval zajímavé příspěvky a zkušenosti 18 organizací veřejné správy z celé Evropy a jedné organizace z Dominikánské republiky.

Statutární město Děčín je uživatelem CAFu již od roku 2004. V minulosti získal Děčín již několik ocenění za aplikaci modelu CAF, tím nejvyšším a zároveň nejprestižnějším bylo v roce 2011 ocenění „Excelentní organizace“ v rámci Národní ceny kvality ČR.

Zdroj: Magistrát města Děčín