Rubriky
Sport Zprávy

Děčín otočil nepříznivý stav zápasu a se Sokolovem bral tři body

V předehrávce 24. kola na sebe narazily po dvou týdnech znovu celky Děčína a Sokolova a domácí celek, ač do třetí třetiny prohrával, dokázal nakonec zvítězit a připsal si tak do tabulky důležité tři body.

Na začátku první třetiny se do šancí dostaly oba celky, nejprve to zkoušel domácí Baránek a po něm hned na druhé straně Sopr. Ve třetí minutě se v závaru před brankou Sokolova nejlépe zorientoval Zika a po jeho střele zazvonila tyč! Ve 14. minutě se dopustila obrana Děčína hrubice a Sopr ji málem potrestal. Střelou z úhlu vyslal jedovatou střelu na Lavingera, ten se ale zaskvěl bravurním zákrokem a jeho šanci zlikvidoval. Poté se do dobré palebné pozice dostal Filipovský, jenž ale bohužel nadvakrát Jakubala v brance hostí nepřekonal. Kapitán Děčína o minutu později znovu úřadoval, ale Jakubal si počínal stejně, jako při jeho předchozí šanci. Už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek, ale opak byl pravdou. V čase 19:19 otevřeli hosté účet středečního zápasu, když Pražák zužitkoval přesný pas od svého spoluhráče a přízemní střelou poslal puk za bezmocného Lavingera – 0:1. Hostům se tak poprvé do kabin šlo mnohem lépe, než domácím Medvědům.

Diváci se ještě ani nestačili usadit v hledišti po přestávce a bylo vyrovnáno. V čase 21:24 si Růžek nabruslil před Jakubala, naznačil střelu a poté už pro něho nebyl problém puk poslat do odkryté klece – 1:1. Jenže Děčín se ze vstřelené branky příliš dlouho neradoval. O půl minuty později totiž hosté znovu vedli. Kašpar z prostoru mezi kruhy propálil vše, co mu stálo v cestě a svůj tým poslal opět do vedení – 1:2. V polovině utkání zamkli Sokolovští Děčín v jejich obranném pásmu a před Lavingerem roztočili doslova kolotoč. Domácí ochránce svatyně ale odolal a záhy poslal puk do bezpečí. V závěru druhého dějství se ještě ve vlastním oslabení mohl prosadit Filipovský, ale s jeho střelou si Jakubal dokázal poradit.

Ve 43. minutě Medvědi opět srovnali krok. Stezka v pozici útočníka totiž dokázal využít přesilovou hru a tváří v tvář vymetl pavučiny v brance Jakubala – 2:2. Jenže o minutu později nařídil rozhodčí po faulu při gólové šanci hostů trestné střílení, které Pražák blafákem proměnil a znovu strhl vedení na stranu svého celku – 2:3. Jenže domácí se opět nedali a po 42 vteřinách od inkasované branky bylo znovu vyrovnáno. Hošek vyslal přízemní střelu na Jakubala, kterou dokázal přetavit ve vyrovnávací branku – 3:3. Poté obdržel větší trest Dobřemysl, kterého rozhodčí vyloučil na 5 minut a do konce utkání a domácím se tak naskytla obrovská příležitost na obrat v utkání. To se podařilo na konci dlouhé přesilovky. Zika vzal veškerou zodpovědnost na sebe a z mezikruží doslova prostřelil Jakubala – 4:3. Sokolov se ale nevzdával, prakticky všechny své síly vrhl do útoku a jen díky Lavingerovi drželi Děčínští těsné vedení. Minutu před koncem třetí třetiny se hosté odhodlali k power play a dlouho drželi puk v pásmu Medvědů. Až v samotném závěru se Děčínu podařilo touš vyhodit a pro dvojici Zika Oliverius nebyl problém poslat puk do prázdné klece – 5:3.

Děčínští tak po dvou prohrách v řadě dokázali doma opět plně bodovat a se Sokolovem si letos připsali druhou výhru.


HC Děčín – HC Baník Sokolov 5:3
(0:1;1:1;4:1)
Branky a nahrávky: 22. Růžek (Filipovský, Zika), 43. Stezka (Zika), 45. Hošek (Oliverius, Hříbal), 50. Zika (Hříbal), 60. Oliverius (Zika) – 20. Pražák (Dobřemysl), 22. Kašpar (Diviš), 44. Pražák

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Stezka, Kaltenbock, Molnár, Hříbal, Nikl, Novotný, Grin, Racek, Oliverius, Zika, Filipovský, Růžek, Baránek, Ticháček, Hošek, Chládek, Šetka, Drnec, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín
Foto: Miroslav Zdražil