Rubriky
Zprávy

Platnost parkovacích karet zdravotně postižených končí

S posledním lednem končí platnost parkovacích karet pro zdravotně postižené. Vyměnit si je občané mohou v úředních hodinách Magistrátu města Děčín na odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Nové karty platí v celé Evropské unii.

Parkovací karty označené 0 1 AA a další šestimístné číslo – tvrdé plastové kartičky přestanou platit k 31. lednu 2013. Z tohoto důvodu je nutné, aby všichni občané, kteří jsou držiteli platného průkazu ZTP nebo ZTP/P a dosud si kartu nevyměnili, provedli jeho výměnu. Pro využívání parkovacího průkazu platí stejné výhody jako doposud, navíc je možné ho používat v rámci celé Evropské unie s tím, že je vždy nutné si zjistit, jaké výhody jednotlivé země Evropské unie zdravotně znevýhodněným občanům poskytují.

Parkovací průkaz vydávají obce s rozšířenou působností, výměna se provádí za nový typ tohoto označení evropského typu – parkovací průkaz č. 07. Výměna se netýká osob se sluchovým postižením. Výměnu zvláštního označení označující osobu zdravotně postiženou /parkovacího průkazu/ provádí Magistrát města Děčína, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, oddělení sociální práce, v budově Magistrátu města Děčína, Na Valech 156/6. K výměně je potřebný platný průkaz ZTP nebo ZTP/P, stávající parkovací karta a jedna fotografie, velikosti 35×45 mm. Výměna je prováděna v přízemí budovy A3 Na Valech /bývalá hasičárna/, kancelář č. 115 v úřední dny, to je pondělí a středa 8-12 hod a 13-17 hod a pátek 8-12 hod.

Zdroj: Magistrát města Děčín