Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští hokejisté porazili Milevsko 4:3

Hokejisté Děčína v utkání s Milevskem dvakrát prohrávali, nakonec ale zápas dokázali otočit a dovézt ho do vítězného konce.

Souboj gólmanů, tak by se dal nazvat nedělní duel mezi Děčínem a Milevskem. Oba brankáři, Lavinger na straně domácích a Knap na straně hostů totiž do posledních chvil drželi své týmy a svými zákroky mnohdy doslova čarovali ve své brance. Nakonec se ale radoval ten domácí, jenž svůj tým dovedl do vítězného konce.

Děčín začal utkání velmi dobře, už v jeho úvodu si totiž dokázal vypracovat slibné šance. Po jedné z nich dokonce zazvonila tyč hostující branky, když střelu vyslal Zika. Poté to zkoušel od modré čáry Procházka, ale ani ten nebyl úspěšný. V čase 5:43 se poprvé měnilo skóre. A to na straně hostů. V přesilové hře vyslal jedovatou střelu od modré čáry Procházka a propálil tak vše, co mu stálo v cestě – 0:1. O čtyři minuty později si početní výhodu vyzkoušeli domácí borci a také sklidili ovoce. Stezka se ocitl v prostoru mezi kruhy a nedal Knapovi šanci – 1:1. Ve 14. minutě zahrozili hosté, když Lavingera zahltili sprškou střel, ten ale odolal. Vzápětí se na druhé straně vyznamenal Knap, jenž bravurně vychytal Vávru. Do konce prvního dějství se už nic vážného nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo za stavu 1:1.

Ve 23. minutě druhé třetiny šli hosté opět do vedení, a to zásluhou Markulince, jenž se prudkou střelou z prostoru mezi kruhy nemýlil – 1:2. Jenže hosté se z vedení radovali pouhé tři minuty. Dvojnásobnou přesilovou hru totiž dokázal využít obránce Hříbal a stav byl opět nerozhodný – 2:2. Ve 34. minutě se proti střele kapitána Filipovského vyznamenal Knap, když vytáhl efektní semafor. V závěru druhé třetiny se ještě ve vlastním oslabení dostali do šance domácí, ale nakonec se z branky neradovali.

Diváci se ještě ani nestačili usadit do hlediště po druhé přestávce a Děčín poprvé v utkání vedl. Pouhých 16 vteřin po buly se totiž za brankou Knapa uvolnil Oliverius, objel ji a puk zasunul za bezmocného Knapa – 3:2. Poté Děčín roztočil doslova kolotoč před brankou Milevska, ale výborný Knap odolával. Dokonce ve 47. minutě mohl vyrovnat Markulinec, ale o možnost skórovat při jeho sólu mu zmařila domácí obrana. V 56. minutě mohl Markulince napodobit Novák, jenž se ocitl tváří v tvář Lavingerovi, ten se ale nachytat nenechal. Naopak to byli Děčínští, kteří skórovali. V tandemu dva na jednoho totiž jeli úplně osamocení Vávra s Baránkem. Prvně jmenovaný ale místo střely volil přihrávku na Baránka a ten se z první nemýlil – 4:2. Hosté ale stačili bleskurychle snížit opět na rozdíl jediné branky, když se zblízka a střelou do odkryté klece prosadil Markulinec – 4:3. V samotném závěru hráli Milevští přesilovou hru a pokusili se o power play. Jenže závěrečný závar před brankou domácích nakonec Lavinger se svými spoluhráči zvládli a zaslouženě se tak radovali z vítězství.

HC Děčín – HC Milevsko 2010 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Stezka (Oliverius), 26. Hříbal (Kaltenböck), 41. Oliverius (Stezka), 57. Baránek (Vávra) – 6. Procházka (Urbanec), 23. Markulinec (Novák), 57. Markulinec (Bernad)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Stezka, Kaltenbock, Molnár, Hříbal, Nikl, Novotný, Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Růžek, Baránek, Racek, Hošek, Chládek, Ticháček, Drnec, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín