Rubriky
Sport Zprávy

Chemnitz přichystal Děčínu první porážku v přípravě

BK Děčín – BV Chemnitz 99ers 85:91 (15:19, 36:39, 57:67)
Ve třetím přípravném zápase před novou sezonou přivítali Válečníci na svém kurtu již třetího soupeře ze sousedního Německa, tentokráte se jim postavil druholigový Chemnitz. Tým Niners se výborně uvedl před týdnem na Tyršově poháru v Ústí nad Labem, který s bilancí čtyř výher a žádné porážky jednoznačně ovládl; kromě dvou německých soků zdolal i domácí Ústí a polabský Kolín.

V úvodu zápasu se skóre přelévalo ze strany na stranu a ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší náskok; od stavu 8:9 z poloviny 5. minuty však měli přesnější mušku hosté, kteří se díky koši Cardenase dostali v minutě 8. do šestibodového vedení – 8:14. Svěřencům Pavla Budínského se podařilo manko stáhnout až na dva body, ale hostující Jones nakonec stihl téměř s klaksonem ještě skórovat a zvýšit na 15:19.

Druhou desetiminutovku otevřel košem Ell Sanders, ale následný děčínský nápor se nekonal; naopak hráči Chemnitzu postupně navyšovali svůj náskok, který se na přelomu 12. a 13. minuty vyšplhal na osm bodů – 17:25. Do konce prvního poločasu si hráči německého celku udržovali stále pěti až sedmibodové vedení, které však zmírnil dlouhou dvojkou opět Ell Sanders – po jeho koši se odcházelo do kabin za stavu 36:39.

Druhá dvacetiminutovka začala velmi vyrovnaně a otěže zápasu jako by postupně začali brát do svých rukou děčínští hráči – v polovině 25. minuty po nezištné přihrávce Patricka Popeho skóroval Honza Jiříček a otočil skóre v náš prospěch (46:45). Z vedení jsme se však neradovali dlouho, jelikož koncentrovaně hrající hosté brzy otočili na 48:54 – a do konce třetí periody svůj náskok navýšili až na dvouciferný rozdíl (57:67).

Před děčínskou družinou tak v závěrečné čtvrtce stál těžký úkol – smazat náskok soupeře, který působil dojmem predátora čekající na svou kořist… Bohužel Chemnitz i v závěrečném kvartálu trestal každou naši chybu – například na konci 25. minuty po rychlém protiútoku zakončeném košem Endiga svítil na tabuli stav 69:81. V poslední minutě jsme se hlavně díky bodové produkci Patricka Popeho dostali na dostřel pěti bodů, ale pozdě bycha honiti… Tečku za utkáním sice udělala trojka Ella Sanderse, i přesto však soupeř odjíždí s výhrou 91:85 a na své „tour“ po severních Čechách si připsal již páté vítězství!

Body Děčína: Sedmák 18, Pope 16, Sanders 12, Landa a Jiříček po 10, Stria 7, Alič 4, Bejček a Soukup po 3, Bažant 2; v dresu Chemnitzu se v ofenzivě nejvíce dařilo trojici Ishizaki (33 bodů), Schmidt (14) a Jones (12); trojky: 7:9; doskoky: 39:36; asistence: 15:22; chyby: 21:25.

Zdroj: www.bkdecin.cz