Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští boxeři v Německu uspěli, domů si přivezli dvě medaile

Další cenná umístění vybojovali na turnajích v uplynulých dnech boxeři Sportovního klubu Městské policie Děčín. Na mezinárodním turnaji, který se konal ve dnech 15. – 17. června v německém Chemnitz, vybojovala Lucie Sedláčková ve své váhové kategorii do 57 kg druhé místo. Zlato přivezl domů David Pazdera, který s přehledem zvítězil na turnaji středisek mládeže, který se konal v Třeboni.

Mezinárodního turnaje v Německu se účastnilo několik desítek boxerů z České republiky, Ruska, Švýcarska, Německa a Holandska. „Lucie je opravdu velký talent, zaboxovala skvěle. Ve finálovém zápase sice prohrála s Ruskou na body, ale druhé místo považuji za velký úspěch. Počítám s tím, že pojede sbírat zkušenosti do pražského střediska vrcholového sportu.“ zhodnotil zápas trenér Václav Němeček. Jen o stupeň nižší příčku obsadil na mezinárodním turnaji i děčínský Jan Jiránek, který v semifinále prohrál s německým borcem a domů přivezl bronz.

Ve stejném termínu se konal i turnaj středisek mládeže v jihočeské Třeboni. Děčínský klub tam zastupoval David Pazdera. Ve své váhové kategorii do 64 kg v ringu zúročil své zkušenosti z mnoha českých i mezinárodních turnajů a s přehledem zvítězil.

Lucii Sedláčkovou čeká na začátku července mezinárodní turnaj v Srbsku. „Je to přípravný turnaj před Mistrovstvím Evropy žen, které se bude konat letos v Polsku a Lucie je na něj nominována. Davida Pazderu pak čeká cesta do Singapuru, kde se bude konat mistrovství světa. Oběma budu držet palce,“ dodal Němeček.

Sportovní klub Městské policie Děčín funguje v Děčíně díky velké podpoře města, které sportovnímu klubu poskytuje prostory a sportovce materiálně i finančně podporuje. Díky tomu neplatí mladí sportovci žádné členské poplatky. Klub se navíc osvědčil jako účinná forma prevence kriminality.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín