Rubriky
Zprávy

Aktuality z děčínské zoo

Přijďte odstartovat prázdniny do děčínské zoo!
HURÁ PRÁZDNINY! Rok se se školním rokem sešel a Zoo Děčín se opět rozhodla odměnit všechny jedničkáře! Kdo zakončil rok vysvědčením se samými jedničkami, ten dostane v období od 29. 6. do 8. 7. vstup do zoo zdarma! Na tyto dny bude navíc bude k dispozici také stanovištní soutěž o odlitek stopy medvěda grizzly a volnou vstupenku do zoo.

Komentované krmení přes prázdniny denně
Na čem si rádi pochutnávají medvědi grizzly? Víte o tom, že oblíbenou pochoutkou vlků hřivnatých jsou banány? Zajímá vás, co se nejčastěji podává u makaků chocholatých či co dostávají mravenečníci velcí místo termitů? To vše a mnoho dalšího budete mít od července možnost zjistit při komentovaném krmení vybraných zvířat děčínské zoo. Po celé léto budou nyní probíhat denně. Startuje se v půl desáté u medvědů grizzly. Bližší informace o přesných časech lze zjistit na webových stránkách zoo, na recepci či u expozic jednotlivých zvířat.

Zoo chystá večerní prohlídku
Máte chuť prohlédnout si zoologickou zahradu po zavírací době a zjistit tak, jak se chovají zvířata, když zoo není plná návštěvníků? Pak si rozhodně nenechte ujít první z večerních prohlídek, kterou na letošní léto přichystala děčínská zoologická zahrada. Bude se konat v pátek 6. července a to hned ve dvou časech – od 19.30 a od 21.00 hodin. Návštěvníci dostanou možnost vidět chování zvířat v klidném prostředí lesoparku, dozvědí se o nich nejrůznější informace a u některých dokonce i osobní příběhy. Prohlídka je řízená průvodcem. Počet míst je omezen. Další termíny večerních prohlídek: 20. července, 3. a 17. srpna. Cena je 120,- Kč pro dospělého, 80,- Kč pro dítě. Na prohlídku je nutné se předem objednat (tel. č. 412 531 164).

Ledňák se má čile k světu!
Mládě ledňáka obrovského, které se podařilo odchovat za pomocí coca-coly, se má čile k světu. Přibralo na váze a každým dnem si žádá větší přísun potravy. Na fotografii je zachyceno 19. den po vylíhnutí.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.