Rubriky
Sport Zprávy

Lenka Königová vyhrála ME v judu!

Nejlepší evropští judisté v kategorie Masters si dali dostaveníčko v Polsku a své dvě želízka v ohni tam měli i děčínští judisté. Lenka Königová startovala v kategorii F1 ve váze do 78 kg a předvedla skvělou jízdu, která ji vynesla až na vrchol. Navázala tak na své zlato z roku 2008.

„Jsem ráda, že se mi podařilo vyhrát. Na minulých šampionátech jsem končila stříbrná, nebo bronzová, ale letos se to po čtyřech letech konečně zase povedlo. Mám radost i že jeden ze soubojů jsem vyhrála, pro mě netradičně, technikou ude hischigi juji gatame, tedy pákou na loket, to se mi často nestává“, uvedla Königová.

Mezi muži startoval v kategorii M4 ve váze do 92 kg i Pavel Mahn a po velmi solidních výkonech obsadil sedmé místo. Byl to jeho první start na turnaji takovéhoto formátu, což jeho úspěch ještě zvýrazňuje.

Judistická mistryně Evropy má v letošním roce ještě jeden velký cíl: „Ráda bych na podzim startovala na Mistrovství světa v Brazílii. Je to finančně velmi náročné, ale snad se mi podaří přesvědčit sponzory o tom, že mám šanci předvést tam slušný výkon“. Ta šance je rozhodně veliká, Königová už ve své sbírce jeden titul světové mistryně má a její čerstvé vítězství na evropském šampionátu titul dává tušit, že se ani v celosvětové konkurenci rozhodně neztratí.

Jan Rokůsek, SK Judo Děčín