Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil Most, vede první ligu

V dalším kole 1. ligy boxu porazil Děčínský Rohovník Baník Most. Ligový zápas se konal uplynulý víkend v nové mostecké sportovní hale Baníku. Děčín zvítězil vysoko na body 10:6. Prvoligový nováček Děčínský Rohovník tak má našlápnuto na mistra ligy.

Nejnižší váhovou kategorii 56kg děčínský tým neobsadil a Most si připsal bez boje první dva body. V kategorii 60kg nastoupil do ringu Štěpán Pitra proti mosteckému Romanu Kleinovi, kterého s přehledem porazil. „Štěpán měl jasnou převahu, zaboxoval perfektně bez chyb,“ zhodnotil Pitrův výkon trenér klubu Václav Němeček. Další z děčínských borců, David Pazdera, nastoupil ve váhové
kategorii 64kg proti Janu Meiszarovi. Mostecký borec nakonec zvítězil na body. Další cenné body přinesl děčínskému klubu Patrik Kliment, který ve váhové kategorii 69 kg porazil Denise Kalouse. Bez boje pak Děčín získal body v kategorii 75kg, kdy proti děčínskému Nečesánkovi neměl Most soupeře.

„V kategorii 81kg předvedl velmi dobrý výkon náš David Hošek v zápase proti Josefu Pavlišovi. Byl to velmi vyrovnaný zápas plný tvrdých výměn. Rozhodčí se ale nakonec přiklonili k Pavlišovi. Bodový zisk pak přinesl zápas v kategorii 91kg. Náš Denis Rožec boxoval proti mnohem zkušenějšímu borci Pavlu Hodkovi. Denis první kolo prohrál, ve druhém ale bodově vyrovnal a ve třetím svého soupeře doslova smetl a zaslouženě vyhrál,“ uvedl Němeček.

V nejvyšší kategorii 91kg plus získal Děčín body bez boje, kdy děčínský Milan javůrek neměl soupeře. Děčín tak v současné době vede první ligu a od třetího června začíná Play off. Děčín se utká o absolutního mistra se slovenským klubem Stavbár Nitra.

Mezinárodní zkušenosti postupně získávají i další děčínští borci. „Lucku Sedláčkovou a Honzu Jiránka jsme vyslali na mezinárodní zápas do německého Mnichova. Oba potřebují získat další zkušenosti ze zahraničí,“ dodal Němeček.

Děčínský Rohovník (společný klub Sportovního klubu Městské policie Děčín a Pražského Rohovníku) funguje v Děčíně díky velké podpoře města, které sportovnímu klubu poskytuje prostory a sportovce materiálně i finančně podporuje. Díky tomu neplatí mladí sportovci žádné členské poplatky. Klub se navíc osvědčil jako účinná forma prevence kriminality.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín