Rubriky
Zprávy

Brigádnická sezóna na Dolském mlýně začala

Jetřichovice, 23. 5. 2012 V areálu Dolského mlýna v národním parku České Švýcarsko proběhla dne 19. května letošní první veřejná brigáda. Zúčastnilo se jí 43 dobrovolníků z řad občanského sdružení Dolský mlýn, příznivců geocachingu a také nově vznikláho občanského sdružení Jetřichovicka.

„Kromě úklidu areálu dobrovolníci pokračovali se spárováním zdiva bývalé stáje a vyklízením jejího interiéru, dokončen byl rovněž úsek povalové cesty mezi dnešní cyklotrasou a dlážděnou cestou,“ shrnuje Natalie Belisová, historička Správy Národního parku České Švýcarsko, a doplňuje: „Celou akci provázela dobrá nálada a slunečné počasí. Všem dobrovolníkům velice děkujeme za jejich pomoc.“

Pokrok brigádníci udělali také při vyvážení suti ze zničeného objektu bývalého hotelu; ten byl odstřelen v souvislosti s natáčením pohádky Pyšná princezna, neboť překážel v záběru. Celkem dobrovolníci odtěžili jeden kontejner cihlové drti a vytřídili čtyři pytle odpadků.

Snahy o záchranu torza Dolského mlýna vyvíjí správa parku za vydatné pomoci dobrovolníků od roku 2004. Cílem těchto snah je zachování jeho podoby romantické ruiny.

Termíny dalších letošních brigád na Dolském mlýně naleznou zájemci zde.

Zdroj: www.npcs.cz