Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Odnesl si železo
DĚČÍN – Areál bývalé aletické továrny navštívil v polovině letošního února nezvaný host, který si odtud odnesl železný materiál v hodnotě deseti tisíc korun. Čtyřiatřicetiletý muž nyní čelí policejnímu vyšetřování na jehož konci může být obvinění z krádeže a trest odnětím svobody na několik měsíců až let.

A další peněženka…
DĚČÍN – Ze služebního vozidla děčínské stavební společnosti zmizela v pondělí šestnáctého dubna během cesty po děčínských silnicích zmizela peněženka i s doklady a finanční hotovostí. Majitelé věcí oznámili krádež věcí na místní policejní stanici, kde si posléze své vyslechl i viník, jenž si věci z vozu odnesl s sebou. Získal navíc sdělení podezření pro přečin krádeže. O trestu se rozhodne na děčínském soudu. Okradenému páru přinesla tato zkušenost škodu před sedmnáct tisíc korun.

Poničil elektorinstalaci
VELKÝ ŠENOV – Z koupaliště ve Velkém Šenově zmizelo včera dopoledne několik kusů elektrických kabelů. Dosud neznámý lapka při svém lupu nejen poškodil lišty, v nichž se vodiče nacházely, ale navíc zřejmě zapálil i udírnu, která na místě shořela. Šestitisícová škoda je nyní v rukou zástupců města a případ velmi bedlivě sledují muži zákona tamního policejního oddělení.Pokud se pachatele přečinu poškození cizí věci podaří odhalit a usvědčit, krmě jiného může být vyzván k úhradě škody, kterou napáchal.

Byl vykázán
KRÁSNÁ LÍPA – Čtyřiadvacátého dubna letošního roku přijali policisté z místního oddělení oznámení od osmasedmdesátileté ženy, která uvedla, že jí a jejího muže v místě jejich trvalého bydliště již delší dobu napadá osoba z jejich blízkého okolí. Zpravidla ve chvílích, kdy je pod vlivem alkoholu. Manželské dvojici nejednou vyhrožoval újmou na zdraví. Žena v sobě našla odvahu a okolnosti případu vynesla na světlo. V tuto chvíli již výtržník pobývá mimo trvalé bydliště, odkud byl na deset dní policií vykázán.

Štěstí v neštěstí
RUMBURK – V polovině letošního března si důvěřivá zákaznice místního obchodu odložila během nákupu svou kabelku i s osobními věcmi do nákupního vozíku. Měla štěstí v neštěstí, jelikož lapku, který obratně vklouzl do její kabelky, v následujících minutách zadržel zaměstnanec obchodu i s odcizenou peněženkou, ve které se kromě platební karty nacházely i doklady s finanční hotovostí. Lapka obdržel ústy policejního inspektora nejen výtku, ale i sdělení podezření pro přečin krádeže. Ukradená peněženka byla i s veškerým obsahem navrácena její majitelce.

Chraňte si své věci!
DĚČÍN – Hodina a půl stačila k tomu, aby odložená taška s osobními věcmi zmizela ze zaparkovaného osobního automobilu nedaleko děčínské cyklostezky v Horním Žlebu. Její majitelka si ji uložila do zavazadlového prostoru svého vozu ve středu pětadvacátého dubna navečer. Když se k němu opět vrátila, taška i s doklady byla pryč. Okradená žena vyčíslila škodu odcizením na necelých osm tisíc korun a děčínští policisté z místního oddělení nyní šetří všechny okolnosti nenadálého zmizení.

Zmizel nejen telefon
DĚČÍN – Volně odložená bunda v místní restauraci nedaleko banky zřejmě přilákala vykutáleného šejdíře, který si z jejich kapes odnesl mobilní telefon zn. Nokia. K tomu v ní nalezl i peněženku s doklady a finanční hotovostí, kterou vzal s sebou také. Třinácti a půl tisícová škoda nyní čeká na svého původce, který by ji v případě dopadení měl uhradit. Případ krádeže je v tuto chvíli již v rukou děčínských policistů.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín