Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Lup trousil na útěku
Na oplocený pozemek v Rumburku se včera odpoledne vypravil zloděj. Zde se zmocnil kovového grilu, plechové vaničky, železných trubek a do tašky a pytle ještě naskládal různý kovový materiál včetně pilky, sekery a plastového kanystru s vyjetým olejem. V nejlepším byl však vyrušen majitelem, takže nezbývalo, než vzít nohy na ramena a dezertovat přes řeku Mandavu, na jejímž břehu pozemek leží. Napěchovaná taška s pytlem zůstaly pod plotem a trubky s vaničkou našli přivolaní policisté opodál na trajektorii útěku. Jediné, co zmizelo s pachatelem, byl gril. Strážci zákona se pustili do práce a o necelou hodinu později dopadli devětatřicetiletého muže, který by měl mít nevítanou návštěvu na svědomí. Výtečník byl zadržen a putoval do policejní cely.

Tampony se vrátily
Sedm balíků odličovacích tampónů odcizil včera v jedné z děčínských drogerií sedmadvacetiletý muž. Při tom byl přistižen ostrahou prodejny, takže bylo jasné, že zboží se vrátí do regálu a lapka z obchodu odejde bez kořisti a v doprovodu policistů. Navíc do míst, které ten den navštívit nehodlal. Na obvodním oddělení si pak ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu krádeže. A že byl nedávno za takový čin odsouzen, hrozí mu pobyt ve vězené v trvání tří let.

Kiosek měl nezvanou návštěvu
Peněz z jedné děčínské prodejny s občerstvením se v úterý v nočních hodinách zachtělo dvacetiletému mladíkovi. Tak rozbil výdejní okénko a už byl uvnitř. Měl štěstí. Uvnitř nalezl asi sedm set korun v drobných, které si hned přivlastnil. Pak měl ale zase smůlu. Policisté z obvodního oddělení jej našli i s kořistí a pak už zbývalo jen sdělit ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním. Za tu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.

Nálepky chyběly
Trestní stíhání pro trestný čin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží zahájili včera rumburští kriminalisté proti devětadvacetiletému muži z okolí. Ten v prostorách prodejny skladoval téměř dvacet tisíc kusů cigaret, které postrádaly české tabákové nálepky. Tím došlo k úniku na clu a daních ve výši kolem šedesáti tisíc korun. Obviněný čelí až tříletému odnětí svobody.

Případ benzínové stanice vyřešen
Dva muže, kteří sedmnáctého března přepadli obsluhu benzínové čerpací stanice, v posledních dnech dopadli díky usilovné práci kriminalisté z Děčína. Osmadvacetiletý výtečník a jeho o rok mladší komplic si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin loupeže. Soudce vyhověl návrhu na vzetí do vazby a od včerejšího dne jsou oba obvinění ve věznici. Hrozí jim až desetileté odnětí svobody.

Pneumatiky se záhy vrátily
Pro jedenáct pneumatik různých typů si přes plot jednoho děčínského servisu skočil v nedělních pozdních večerních hodinách neznámý lapka. Policisté z obvodního oddělení byli pohotoví a druhý den již sdělovali ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním devětadvacetileté ženě, která by v akci měla mít prsty. Vzhledem k recidivě jí za to hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení. Obutí se vrátilo k majiteli.

Nepodepsal a má platit
Smlouvu na poskytnutí úvěru uzavřela v minulém období s jistou společností osmatřicetiletá žena z Děčína. Jako spoludlužníka do ní uvedla pětatřicetiletého muže z Liberce, který o tom však neměl mít ani potuchy. Aniž by cokoli podepsal, společnost po něm vyžaduje asi pětasedmdesát tisíc korun. Kriminalisté proti ženě včera zahájili trestní stíhání pro úvěrový podvod a poškození cizích práv. To obnáší vzhledem k výši částky hrozbu až pětiletého vězení.

Sebral měď a žárovky
Žárovky ze zemních lampiček, pohybový snímač a měděný okapový svod odcizil v uplynulých třech dnech neznámý pachatel z rekreační chalupy ve Starých Křečanech. Majiteli zanechal škodu ve výši zhruba pěti tisíc korun. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Rumburku.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín