Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 2.4.2012 v 23:53 hod. oznámil občan, že z ul. Ústecká v DC5 do ul. Dělnická jdou nějací muži a něco těžkého nesou a jemu se to zdá podezřelé. Hlídka MP na místě u železničního přejezdu zadržela dva muže, kteří měli v taškách železné háky, matice a součástky z kolejí a vagónů. Jednalo se o devětačtyřicetiletého a sedmačtyřicetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 2.4.2012 v 23:05 hod. oznámila žena z DC2, že se její opilý vnuk na ní dobývá a demoluje vybavení chodby. Hlídka MP na místě pomocí chvatů a hmatů znehybnila útočníka. Jelikož byl muž i nadále agresivní, byla mu přiložena pouta. Jednalo se o devětadvacetiletého muže z Děčína. Zadržený rozbil vchodové dveře do bytu a udeřil svoji přítelkyni, která měla drobné zranění v obličeji. Vzhledem ke způsobené škodě a vzhledem k tomu, že došlo k napadení osoby, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 2.4.2012 v 20:05 hod. oznámila ochranka prodejny v DC4, že se tam perou nějací bezdomovci. Hlídka MP na místě kontaktovala dva bezdomovce ve věku třicet pět a dvacet osm let, kteří se chtěli mezi sebou prát. Jeden z mužů odmítal uposlechnout výzvy strážníků, aby prokázal svoji totožnost a aby svého jednání zanechal. Muž byl proto předveden na PČR. Záležitost hlídka vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 2.4.2012 v 15.55 hod. oznámil občan z DC6 přítomnost člověka v ulici J. z Poděbrad, který si lehá pod auta a pokouší se je zapálit. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zadržela třiatřicetiletého muže. Dotyčný zapálil kus papíru, který hodil pod zaparkované vozidlo. Kdyby svědci papír neuhasili, mohlo dojít k požáru vozidla. Dále svědci uvedli, že zadržený vyhrožoval přítomným dětem zabitím. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

Dne 2.4.2012 ve 14.45 hod. oznámila obsluha baru v DC1, že byla fyzicky napadena jedním ze zákazníků. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jednačtyřicetiletý zákazník dal obsluze facku. Incident se obešel bez zranění. Trestní oznámení obsluha podat nechtěla. Hlídka věc kvalifikovala jako přestupek proti občanskému soužití a záležitost vyřešila uložením blokové pokuty. Muž byl následně hlídkou z restaurace vykázán.

Dne 1.4.2012 ve 23.40 hod. oznámil občan z DC1, že vidí někoho za areálem tamní firmy, jak krade pneumatiky. Na místo byly okamžitě vyslány dvě hlídky MP. Strážníci na místě zadrželi třicetiletou ženu z Děčína, která právě z místa odjížděla na horském kole a na řidítkách měla navlečené dvě odcizené pneumatiky. Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

Dne 1.4.2012 ve 20.05 hod. oznámila devětadvacetiletá žena, že byla napadena svým druhem v DC3. Na místo se dostavila hlídka MP, která zjistila, že dotyčná přišla za svým přítelem do práce v dosti podnapilém stavu a požadovala peníze na děti, které jsou už ale nějakou dobu v ústavu. Její bývalý přítel jí nic nedal a vystrčil jí ze dveří pryč. K žádnému napadení ale nedošlo. Hlídka MP oba poučila, jak řešit tyto spory a ženě doporučila vše řešit ve střízlivém stavu.

Dne 31.3.2012 ve 23.05 hod. oznámil muž z DC6, že v ul. Klostermannova někdo na ulici řve a kope do popelnic. Rovněž si myslí, že je tam autem VW Passat a je silně podnapilý. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo spatřila stojící vozidlo s otevřenými dveřmi u řidiče uprostřed vozovky. Ten po příjezdu hlídky nasedl do vozidla a rozjel se směrem proti hlídce, kdy bylo zcela evidentní, že své vozidlo nemá zcela pod kontrolou. Strážníci se vůz pokoušeli zastavit pomocí výstražného světla modré barvy a nápisu STOP. Řidič na pokyny k zastavení nereagoval a ujížděl vysokou rychlostí směrem na Děčín IV. Po celou dobu svojí jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, kdy přejížděl do protisměru, kličkoval po celé vozovce a najížděl na chodníky. Vozidlo se podařilo zastavit po krátkém pronásledování v DC4. Řidič okamžitě vyběhl z vozidla a snažil se utéct, ale byl ihned zadržen strážníkem. Muž se stále snažil utéct, jeho agrese vůči zakročujícím strážníkům stoupala, kopal okolo sebe, rukama se snažil udeřit zasahující strážníky, proto mu byla přiložena služební pouta. Lustrací přes OS MP bylo zjištěno, že se jedná o pětadvacetiletého muže z Děčína. Na místo byla přes OS MP přivolána hlídka PČR, která si celou záležitost převzala k dalším úkonům.

Dne 30.3.2012 ve 20.25 hod. pod restaurací Nebíčko na Pastýřské stěně v DC4 spatřila hlídka MP zaparkované vozidlo značky BMW, které mělo otevřený zavazadlový prostor. U vozidla postával řidič, sedmadvacetiletý muž z Děčína, který v otevřeném kufru vozidla přerovnával pět větších tůjí, které byly jednotlivě uloženy v igelitu. Jmenovaný tvrdil, že tůje údajně koupil, ale nebyl schopen vysvětlit, proč nyní parkuje pod výše uvedenou restaurací. Doklad o koupi u sebe taktéž neměl. Jelikož hlídka pojala podezření, že dotyčný tůje odcizil v okolí Pastýřské stěny, byla na místo přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Zdroj: MP Děčín