Rubriky
Dětem Kultura Sport Zprávy

Smetanovo nábřeží oslaví sto let skautingu

Děčín se připojí k oslavám skautingu 28. dubna od 13 hodin na Smetanově nábřeží. Už po šesté připravuje děčínské středisko Sojčáci v dubnu při příležitosti skautského svátku zábavné odpoledne pro děti a jejich rodiče nazvané Svatý Jiří pod zámkem.

Akce je určena široké veřejnosti a nabízí jak pestrou hudební nabídku na pódiu Smetanova nábřeží „U Rogala“, letos vystoupí skupiny Harcovníci, Headline, Yxes Joke (ZŠ Na Stráni) a Fluid Culture), tak možnost workshopů pro děti u jednotlivých stánků. „Děti si budou moci vyrobit jednoduché předměty, trička, čelenky, masky, větrníky. Připraveny jsou také sportovně-zábavné aktivity pro nejmenší. Zároveň budou k nahlédnutí i kroniky a fotografie dokumentující více než dvacetiletou činnost střediska,“ řekla Hana Cermonová, vedoucí skautského střediska Sojčáci. Program obohatí i ochranáři, účast přislíbili představitelé města a ostatních skautských středisek.

V letošním roce slaví český skauting 100 let od svého založení profesorem Antonínem Benjaminem Svojsíkem, který právě v roce 1912 uspořádal první letní tábor jako výraz plnohodnotného fungování junáckého života. Datum stoletých oslav připadá na 24. dubna 2012, kdy je připomínán Mezinárodní den skautů a skautek a zároveň i svátek patrona světového skautingu, sv. Jiřího.

Zdroj: mmdecin.cz – Markéta Lakomá