Rubriky
Turisti Zprávy

Otevření turistické sezóny 2012 v Českém Švýcarsku už klepe na dveře…

O víkendu 21. – 22. dubna proběhne již tradiční společné Otevření turistické sezóny v Českém Švýcarsku, kterou připravuje společnost České Švýcarsko s dalšími partnery. Připravena je pestrá škála turistických, sportovních, volnočasových a zábavných akcí po celém regionu s přesahem i do Saského Švýcarska.

Pro příznivce přírody a turistiky tu máme pozvánku na otevření nové naučné stezky okolím Jetřichovických Skal, slavnostní ceremoniál se odehraje u informačního střediska v Jetřichovicích od 11 hodin a pak se můžete vydat na komentovanou vycházku. K tomu, aby jste se na první akci pohodlně dostali, můžete využít naši druhou nabídku – plujte s námi lodí Poseidon z Děčína do Hřenska. Nalodit se můžete za zvýhodněné vstupné v 9:30 hod na nábřeží pod děčínským zámkem. V přístavišti ve Hřensku na vás bude čekat turistický autobus, který vás odveze do srdce národního parku Jetřichovic a dále třeba i do expozice Českého Švýcarska do Krásné Lípy. Janovský trhák je naopak akce šitá na míru široké sportující veřejnosti, amatéry a hobby závodníky. Jedná se o cyklistickou časovku do vrchu mezi obcemi Janov a Hřensko. Závod startuje ve Hřensku – nejníže položené obci v České republice a je veden po státní silnici do Janova – obce na náhorní plošině Labských pískovců. Trasa je dlouhá 2800 a má převýšení cca 200 m. Sportovní program plný zábavy je připraven v Janově i pro děti, akce je tedy zajímavá i pro rodiny s dětmi. Pro příznivci adrenalinových zážitků v přírodě tu máme další akci – výlet s průvodcem do Saského Švýcarska s názvem Tramvají do skal. Jedná se o nejoblíbenější trasu předchozích sezón, na které nejen v Alpách můžete absolvovat zajištěnou stezku plnou adrenalinových překvapení (komíny, strže), současně pojedeme vlakem, tramvají, přívozem. Po výstupu na skalní hřebeny na vás čekají překrásné výhledy na saský národní park.

V rámci otevření sezóny je o víkendu 21.- 22. dubna za zvýhodněné vstupné 1+1 (jeden platí druhý jde zdarma) otevřena řada atraktivních turistických atrakcí jako např. Zámek Děčín, ZOO Děčín, Dům Českého Švýcarska, loď Poseidon,Pravčická brána, Rozhledny na Vlčí hoře, Dymníku, Jedlové a další.

Podrobnosti o všech akcích v rámci otevření turistické sezóny 2012 najdete na www.ceskesvycarsko.cz/otevreni-sezony/

Krátké upoutávky na akce za zvýhodněné vstupné 1+ 1:

DOPRAVA
Loď Poseidon
Rafty na Labi

EXPOZICE, ZÁMKY, PAMÁTKY
Zámek Děčín
Zámek Šluknov
Loretánský areál Rumburk
Expozice Dům Českého Švýcarska Krásná Lípa
ZOO Děčin
Expozice Rajské ostrovy Děčín

SPORT A ADRENALIN
Půjčovna koloběžek a Lanové centrum na Jedlová (25% slevy)
Rafty na Labi (50% slevy)
In- line cyklojízda Krásnolipskem (zdarma)

ROZHLEDNY A VYHLÍDKY
Rozhledna Jedlová a vyhlídka Tolštejn
Rozhledna Dymník
Rozhledna Vlčí hora
Rozhledna Tanečnice
Pravčická brána

VÝLET S PRŮVODCEM
Tramvají do skal

Zdroj: České Švýcarsko, o.p.s.