Rubriky
Sport Zprávy

Je dobojováno, do baráže postupuje Klášterec, Děčín ale dřel do poslední minuty

Až pátý duel musel rozhodnout o postupujícím do baráže o první hokejovou ligu. Hokejisté zajížděli do Klášterce nad Ohří, aby se pokusili vybojovat vítězství nad tímto celkem. Ale ač bojovali do poslední minuty, Klášterec nakonec dokázal obhájit první místo i po play off a postupuje tak do baráže.

V páté minutě vyslal prudkou střelu na Damaška Zika, ale ten jeho projektil dokázal zlikvidovat. V 9. minutě zahrozil Hofmeister střelou od kruhů, ale i Lavinger byl pozorný. Poté to znovu zkoušel Mužík a Pražák, Lavinger však jejich šance vykryl. Ve 12. minutě střílel od modré čáry Molnár, Damašek ale v pohodě chytil. Ve 14. minutě se Zika dostal až do těsné blízkosti brankáře Klášterce a vyslal na něho přízemní střelu, jenže Damašek byl opět proti. Když už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek, rozjel se v 18. minutě Pražák osamocen a od modré čáry prudce vystřelil a byl z toho první gól zápasu – 1:0.

Ve 23. minutě druhé třetiny to zkoušel Sádovský, s jeho dalekonosnou střelou si ale Damašek poradil. Poté Řepík pálil z první a puk skončil ve výstroji Lavingera. Ve 32. dokonce stejný hráč netrefil zcela odkrytou branku Děčína. Když ani několik střel mířících na Damaška neskončilo za jeho zády, šlo se podruhé do kabin za stejného stavu, jako po první třetině. V samotném závěru byl ale ještě vyloučen Rudovský, a tak měli domácí před sebou takřka celé dvě minuty početní výhody po skončení přestávky.

Do třetího dějství šli hosté s odhodláním vrátit se ještě do zápasu. Ale půl minuty po začátku druhé třetiny opět inkasovali. Freiberg našel skulinku mezi obránci a střelou po zemi dokázal prostřelit branku Děčína – 2:0. Děčínští ale nic nevzdávali, hrnuli se do útoku a po několika střelách dokonce zazvonila tyč nebo břevno domácí branky. Po šancích hostí nastala situace nedáš dostaneš. Pražák se dokázal dobře uvolnit a střelou do

vinglu dal třetí branku svého týmu – 3:0. I za tohoto nepříznivého stavu dokázala velmi početná skupina fanoušků hnát své hráče dopředu, ale bohužel snížit se již nepodařilo, a tak do baráže o první ligu postupují hokejisté Klášterce. Po zápase však skandovali všichni fanoušci Děčína „hoši děkujeme“ a po podání si rukou přijeli všichni hráči včetně trenérů divákům poděkovat. Stejného poděkování se dostalo také od fanoušků Klášterce a realizačního týmu.

Ač se postup nepodařil, i tak je to pro Děčín doslova sezóna snů. Děčín ve své historii ledního hokeje totiž nikdy takového výsledku nedosáhl. Nezbývá než popřát soupeři hodně štěstí a také poděkovat všem za skvělé zážitky a těšit se tak na sezónu další.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 3:0 (1:0;0:0;2:0)
Branky a nahrávky: 18. Pražák (Kocek), 41. Freiberg (Polanský), 44. Pražák (Kalinovič)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný); Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Saska, Molnár, Hříbal, Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Baránek, Rudovský, Myšík, Böhm, Drnec, Řídel, Stibor

Fotogalerie od Míry TADY

Zdroj: hcdecin.cz – Vendula Zdražilová