Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Okradl kojence
Plátěná kabela položená u kočárku stojícího poblíž jedné děčínské trafiky padla pátečního podvečera do oka pětadvacetiletému mladíkovi. Jaké muselo být jeho zklamání, když při následném prohledávání zjistil, že obsahuje kojenecké potřeby. Kořist tedy skončila v odpadkovém koši, kde si ji poškozený později našel. Výtečníka zase našli policisté z obvodního oddělení. Ten přenocoval v policejní cele a ráno už na něj čekalo podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Díky tomu, že jde o recidivu, hrozí mu až tříleté vězení.

Růžová (a trochu zelené)
Výtvarníka, který nedávno se sprejem v ruce řádil ve Varnsdorfu, vypátrali policisté z místního obvodního oddělení. Růžový vzhled díky němu získala zeď prodejny tabáku, trafostanice, budovy školy včetně oplocení a Ford Tranzit. Jen jedna restaurace získala přeliv zelený, aby byla nějaká změna. Škoda se vyšplhala na zhruba pětadvacet tisíc korun. Na rozdíl od většiny postříkaných objektů nevypadá růžově jeho situace. Včera si totiž vyslechl podezření z poškození cizí věci a za to by mohl skončit v nápravném zařízení až na jeden rok.

Tak dlouho se chodí…..
Pro drobné do nápojových automatů v jednom děčínském sportovním areálu chodil neznámý lapka. Než se díky policistům ucho utrhlo, měl akci provést přibližně osmkrát. Tímto nekalým způsobem nastřádal několik desítek tisíc korun, i nějakou tu škodu poničením přístroje po sobě zanechal. Včera si od kriminalistů vyslechl obvinění z krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Čelí hrozbě až dvouletého odnětí svobody.

Podivné stěhování
Trestní stíhání pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody zahájili rumburští kriminalisté proti šestačtyřicetiletému a sedmadvacetiletému muži. Ti byli policisty ze speciální pořádkové jednotky z Brna zadrženi s nábytkem, který právě transportovali z místa činu. Tím je dům ve Šluknově, do kterého se dostali tak, že vykopli dveře. Škoda, kterou po sobě zanechali, přesáhla desetitisícovou hranici. Oběma obviněným hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.

Loupežník měl smůlu
Z loupežného přepadení se od včerejšího dne zodpovídá pětadvacetiletý výtečník z Děčína. Krátce po půlnoci totiž fyzicky napadl muže a ženu, přičemž jeho povalil na zem a sebral mu z náprsní kapsy tři sta euro. Peníze pak nedaleko uschoval pod kámen. Jenže policisté byli pohotoví a muž se po chvíli vezl do cely předběžného zadržení. Nato se ho ujali kriminalisté a padlo obvinění. Hrozí mu až desetiletý pobyt v nápravném zařízení. Závěrem zbývá dodat, že ke zranění ani jednoho z poškozených nedošlo.

Peněženka byla pryč ve chvíli
S podezřením z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku se v těchto dnech díky svým nenechavým rukám potýká jednadvacetiletá dívka z Děčína. V jedné z místních restaurací měly před pár dny její hbité prstíky připravit hosta o peněženku s kreditní kartou a doklady. Policisté z obvodního oddělení ji však celkem rychle vypátrali a případ včera vyřešili ve zkráceném přípravném řízení. Ženě díky tomu, že v nedávné minulosti byla za obdobný skutek odsouzena, hrozí až tříleté vězení.

Rýpal
O tom, že vytvářet rýhy až na plech do laku na dveřích automobilu se může řádně nevyplatit, se přesvědčil osmačtyřicetiletý muž z Děčína. Škoda, kterou takto nedávno způsobil majiteli vozu zaparkovaného u jedné místní restaurace, přesáhla předběžně pětatřicetitisícovou hranici. Obvinění z poškození cizí věci si od kriminalistů odnesl včera. Svou neuvážeností se vystavil riziku až ročního vězení.

Obezřetnost všude!
Volně odkládat předměty na veřejných místech může být velmi riskantní. Nenechavci jsou totiž všude, jak se na vlastní kůži neblaze přesvědčil návštěvník plavecké haly, který na chvíli odložil příruční brašnu s peněženkou a doklady. Domů už musel odejít bez ní. Policisté z obvodního oddělení udělají vše pro to, aby lapka spravedlnost neutekl.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín