Rubriky
Zprávy

Ornitologové se sešli v Děčíně

V Děčíně se v sobotu, 18. února 2012, sešli členové Ornitologického klubu Labských pískovců. Během setkání si vyměnili poznatky o pozorováních ptačích druhů v uplynulém roce, členové se informovali o nových odborných publikacích a naplánovali monitoring ptačích druhů v Ptačí oblasti Labské pískovce pro letošní rok.

“Ornitologický klub je volným sdružením amatérských i profesionálních ornitologů, díky kterému si členové mohou vyměňovat nejaktuálnější poznatky o ptačí fauně,” řekl ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko Pavel Benda, a dodal: “Dobrovolnická činnost členů nepřináší jen faktické poznatky o výskytu ptačích druhů, ale všechny zúčastněné také inspiruje k dalšímu prohlubování znalostí o pestrém a často ne zcela probádaném světě ptáků.”

Ornitologický klub byl založen v roce 2004. V současné době má 30 členů a pět čekatelů na členství. Zázemí pro práci klubu poskytují Správa Národního parku České Švýcarsko a Správa Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. K činnostem ornitologického klubu patří vedení tabulek pozorování ptáků, pořizování fotodokumentace a vydávání zpravodaje v elektronické podobě. Internetová prezentace s množstvím informací i pěkných fotografií pořízených členy klubu je součástí stránek Správy NP České Švýcarsko www.npcs.cz.

Zdroj: www.npcs.cz