Rubriky
Sport Zprávy

Děčín sahá po branách semifinále

Hokejisté Děčína dokázali zvítězit na ledě Milevska a připsali si tak další bod a v sérii vedou již 2:1 na zápasy. Sérii tak mohou ukončit už v pátek 24.2.2012 na svém ledě a postoupit tak do semifinále druhé hokejové ligy!

Svému vítězství dali základ už v první třetině, kdy se opět v úvodu dokázali prosadit Vávrou – 0:1. Chvíli poté mohli hosté vést o dvě branky, ale štěstěna stála při hráčích domácího celku, když se puk odrazil od tyčky do lapačky brankáře Milevska. V 11. minutě málem využil přesilovku Urbanec, ale puk poskakující na brankové čáře v síti neskončil. Naopak o pět minut později Děčín navýšil své vedení. Baránek se dokázal prosadit v přesilové hře a podruhé rozradostnil své spoluhráče – 0:2. V 18. minutě se podruhé v utkání trefil Vávra a Děčín rázem vedl o tři branky – 0:3. Jenže v samotném závěru první třetiny snížil na rozdíl dvou branek Klíma – 1:3. Poprvé do kabin se ale šlo přeci jen lépe Děčínu, který si vypracoval slušný náskok do další fáze zápasu.

Druhá třetina byla opakem té první. Oba týmy si sice vypracovaly několik slibných šancí, ale gólmani obou celků své kolegy v poli drželi. Padla v ní jediná branka, a to opět z hole děčínského borce. Tentokrát byl úspěšný Vacek a vrátil svému týmu zpět tříbrankový náskok – 1:4. Děčínští tak podruhé do kabin šli opět se slibným náskokem a přiblížili se vítězství ve třetím vzájemném utkání.

Ve 46. minutě dovršil hattricku Vávra a takřka rozhodl o vítězi v tomto zápase – 1:5. Poté zahrozil Müller, jenž se ocitl sám před gólmanem Děčína, ale svou šanci na zkorigování stavu zahodil. Naopak o dvě minuty později opět úřadoval Vávra a dal střetnutí definitivní tečku – 1:6.

HC Milevsko – HC Děčín 1:6 (1:3;0:1;0:2)
Branky a nahrávky: 20. Klíma – 3. Vávra, 16. Baránek, 18. Vávra (Rudovský), 38. Vacek, 46. Vávra (Baranek), 56. Vávra

Zdroj/foto: HC Děčín