Rubriky
Zprávy

V zoo se bude opět soutěžit O nejchutnější koblihu

Oprašte kuchařky, osvěžte si zaručené recepty, bude se soutěžit O nejchutnější masopustní koblihu!
Tak právě k tomu nyní vyzývá děčínská zoologická zahrada, která se již pomalu připravuje na svou první velkou letošní akci – Masopust ze zoo na zámek – v jejímž rámci již po několik let soutěž vyhlašuje. Návštěvníci se na tuto oblíbenou akci mohou těšit v sobotu 4. února od 14 hodin, čeká je nejen zajímavý program v zoo, ale také průvod plný masek městem ze zoo na zámek a následným masopustním veselím na děčínském zámku.
Soutěž O nejchutnější masopustní koblihu proběhne již tradičně v zoo a soutěžit může každý, kdo se nebojí zadělat těsto a pochlubit se svým výrobkem. „Pravidla jsou jednoduchá. V den konání akce je potřeba do zoo donést tři smažené koblihy vlastní výroby. Přihlašovat se mohou lidé až do data akce, přesněji do 13.45 hodin. „Porota bude při degustaci hodnotit tři rozhodující faktory,“ uvedla tisková mluvčí zoo Alena Houšková. Důležitá bude chuť, celkový vzhled a také náplň. Na soutěžící čekají zajímavé ceny. Podrobná pravidla najdou zájemci na www.zoodecin.cz. Součástí samotné akce bude také soutěž o nejhezčí masopustní masku. Odměnou pro tu nejhezčí bude právo svézt se v čele masopustního průvodu na oslíkovi.

Pravidla soutěže O nejchutnější masopustní koblihu

1. Účast v soutěži není věkově omezena. Může se do ní zapojit každý, kdo se nebojí zadělat těsto a pustit se do smažení.
2. Přihlášení do soutěže je možné učinit již nyní, nejpozději však 4. února do 13.45 hodin. Registraci je možné učinit buď přímo na recepci zoo, nebo prostřednictvím mailu: info@zoodecin.cz.
3. Úkolem každého účastníka je donést v den konání akce do 13.45 hodin do zoo na Pastýřské stěně celkem 3 smažené koblihy vlastní výroby a shodné náplně, odevzdat na recepci zoo, kde bude řádně zaregistrován.
4. Jeden soutěžící může do soutěže přihlásit i více svých koblihových trojic. Podmínkou je pouze změna náplně. Kreativitě se meze nekladou, možná je i změna těsta.
5. U donesených vzorků bude porota anonymně hodnotit celkem 3 faktory: vzhled, chuť a náplň.
6. Vyhodnocení soutěže proběhne tentýž den do 15.00 h v zoo. Vítěz se může těšit na zajímavý balíček firmy Tuperware a Zoo Děčín.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.