Rubriky
Sport Zprávy

Děčín konečně před domácím publikem bodoval, porazil Klatovy 6:2

V utkání s Klatovy si hráči Děčína chtěli napravit reputaci za poslední domácí utkání, kdy nezvládli závěr zápasu a jasné vedení nakonec neudrželi a v prodloužení prohráli. To se jim podařilo a po velmi dobrém výkonu zvítězili 6:2.

Úvod utkání začal z obou stran opatrně, ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu, ale přeci jenom se do první šance dostali hosté, když Zeman vyslal nebezpečnou střelu na Lavingera. Poté se pokoušel zahrozit na druhé straně Zika, ale též bez gólového efektu. Branka padla ale vzápětí, v páté minutě dostal přihrávku na modrou čáru obránce Saska a bez rozmyslu vyslal na brankáře hostí prudkou střelu, která skončila za jeho zády – 1:0. V osmé minutě projel podél mantinelu nestárnoucí Maxa a málem překvapil Lavingera, ten ale vytáhl proti němu efektní semafor. V závěru třetiny hráli domácí přesilovou hru, ale navýšit skóre si jim už nepodařilo.

Na počátku druhého dějství nenápadně vystřelil Vávra a puk po jeho projektilu skončil na brankové čáře. Ve 28. minutě ujel Rudovský ve vlastním oslabení a nebýt faulu hostujícího hráče, měl by zřejmě gólman Klatov plné ruce práce. Na konci 29. minuty začala úřadovat děčínská první formace. Zika zužitkoval přesný pas od Oliveriuse a nekompromisně poslal svůj tým do dvoubrankového vedení – 2:0. O dvě minuty později už to bylo 3:0. To Filipovský uviděl dobře najetého obránce Molnára, přihrál mu zpoza obránce hostí a ten se z první nemýlil a zamířil přesně mezi tyče klatovské branky. Ve 36. minutě se už prosadili i hosté. Hucl snížil dělovkou od modré na rozdíl dvou branek – 3:1. Na konci druhé třetiny ještě Maxa orazítkoval břevno Lavingerovy branky.

Na začátku třetí třetiny načali Děčínští sérii slepených branek. Nejprve ve 35. minutě poslal do tříbrankového vedení domácí Zika – 4:1. Po něm byl úspěšný Molnár, jež se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou Klatov a vymetl v ní všechny pavučiny – 5:1. Ve 49. minutě ujel ve vlastním oslabení Zika a připsal si tak hattrick v nedělním utkání – 6:1. V 52. minutě už jen kosmeticky upravil skóre utkání Flek, když se trefil v přesilové hře – 6:2. Děčínští tentokráte neponechali nic náhodě a žádné drama už nepřipustili. Po zásluze si připsali tři body do tabulky a jsou nyní na pátém místě. První dva kanadské body za dvě přihrávky si připsala nová akvizice v týmu Děčína, a sice klášterecký Jindřich Růžek, který se Děčínskému publiku představil ve velmi dobrém světle.

HC Děčín – SHC Klatovy 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. Saska (Růžek), 29. Zíka (Oliverius, Filipovský), 32. Molnár (Filipovský), 44. Zíka (Oliverius, Filipovský), 46. Molnár (Růžek), 49. Zíka (Oliverius) – 34. Hucl (Herr)

Zdroj/foto: HC Děčín