Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 7. 12. 2011 ve 20.55 hod. zpozorovala obsluha kamerového systému MP, jak v DC3 z parkoviště proti prodejně potravin odjíždí vozidlo, jehož řidič měl být dle oznámení  občana v podnapilém stavu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která vozidlo v ulici Žerotínova zastavila. Řidič, osmapadesátiletý muž z Děčína, se hlídce přiznal, že před jízdou požil alkohol. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která u řidiče provedla orientační dechovou zkoušku s výsledkem 2.67 promile alkoholu.

Dne 7.12.2011 ve 20.25 hod. se obrátil s žádostí o pomoc na hlídku MP provádějící kontrolní činnost v DC4 osmadvacetiletý muž z Děčína, který byl poraněn na čele. Uvedl, že po něm stříleli tři muži nějakou pistolí. Podezřelé hlídka MP zadržela v místní herně. Jednalo se o tři mladíky ve věku devatenáct až dvacet jedna let. Mladíci měli u sebe plynovou pistoli na plastové kuličky, se kterou na muže vystřelili. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost na místě převzala.

Dne 6.12.2011 ve 13.53 hod. oznámil občan, že v DC4 v ul. Podmokelská je z jednoho bytu slyšet hrozný hluk. Na uvedenou adresu byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že ke své bývalé manželce přišel v podnapilém stavu bývalý manžel a dožadoval se kontaktu s dítětem. Matka dítěte ho odmítla pustit do bytu a rovněž mu odmítla kontakt s dítětem, na který má nárok pouze 1 hodinu týdně a ještě pod dozorem. Hlídka MP agresivního sedmačtyřicetiletého muže vyvedla z domu a to právě v době, kdy na místo dorazila hlídka Policie ČR, kterou někdo přivolal. Hlídka PČR si událost převzala k dalšímu řešení.

Dne 4.12.2011 v 01:10 hod. spatřila hlídka MP při kontrole před diskoklubem v DC6 dva podnapilé muže, kteří leželi na zemi a přetahovali se. Hlídka od sebe oba odtrhla a zabránila dalšímu napadání. Dle zjištění hlídky šlo o incident mezi jednadvacetiletým a devatenáctiletým mladíkem. Hlídka záležitost kvalifikovala jako přestupek proti veřejnému pořádku a věc vyřešila uložením blokových pokut.

 Dne 3.12.2011 ve 20.30 hod. oznámila obsluha herny v DC2, že má v provozovně hosta, který nechce zaplatit útratu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že osmačtyřicetiletý muž popíjel v herně s kamarády, kteří mu slíbili přinést peníze na útratu, což neučinili. Obsluze proto dal do zástavy svůj telefon, což obsluha odmítla. Hlídka obsluhu poučila o tom, jak ve věci dále postupovat. Ta se s mužem dohodla na uhrazení dluhu následující den. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 3.12.2011 v 03.00 hod. oznámila ostraha objektu firmy v DC4, že jim nějaký opilec rozbil velký keramický květináč a ostraha jej na místě zadržela. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že květináč rozbil  šestadvacetiletý mladík z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost převzala k dořešení.

Dne 2.12.2011 v 17.35 hod. oznámila žena z DC11, že jí v bytě ohrožuje její syn nožem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zadržela pětačtyřicetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost převzala k dořešení.

 Dne 2.12.2011 v 0.25 hod. kontrolovala hlídka MP sběrný dvůr v DC4. V areálu hlídka zjistila dvě osoby, muže a ženu. Muž vybíral a přemísťoval k plotu pneumatiky. Žena byla zalezlá ve velkoobjemovém kontejneru a vyhazovala z něj kabely. Ve spolupráci s druhou hlídkou MP strážníci dvojici zadrželi. Jednalo se o devětadvacetiletou ženu a o deset let staršího muže z Děčína. Zadržení uvedli, že si některé z věcí chtěli odnést a případně zpeněžit. Na místo byla přivolána Policie ČR, která si obě osoby převzala k dalším úkonům.

Dne 2.12.2011 v 0.01 hod. tel. oznámila žena z DC5, že na zastávce MHD u obchodního domu leží na zemi nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která probudila spícího opilce. Jednalo se o devětačtyřicetiletého muže z Ústí nad Labem. Ten uvedl, že je v pořádku, že si jen chtěl odpočinout a tak si lehl na zem. Záležitost hlídka vyřešila domluvou a muže z místa vykázala.