Rubriky
Sport Zprávy

Prestižní titul Judistka roku 2011 putuje do Děčína

Valná hromada Českého svazu juda, která se konala 12. prosince v pražském hotelu Duo, měla na programu mimo jiné i udělení cen nejlepším současným českým judistům. Mezi těmi, jejichž jméno během slavnostního ceremoniálu zaznělo, byla i hvězda nejenom českého, ale i světového juda v kategorii Masters, děčínská judistka Lenka Königová.

Lenka Königová má za sebou letos vynikající sezonu. V dubnu startovala na mezinárodním mistrovství Slovenska, kde s přehledem zvítězila, v září se stala mistryní ČR a v říjnu získala i titul mezinárodní mistryně Rakouska. Díky svým vítězstvím na těchto třech národních mistrovstvích získala i Středoevropský pohár.

Königová letos nevynechala ani mistrovství světa a Evropy Masters a na obou turnajích zazářila. Na červnovém MS ve Fankfurtu, se probojovala až do finále a přivezla domů fantastickou stříbrnou medaili. V listopadu startovala na ME v Leibnitzu, kde skončila bronzová.

Lenka Königová je členkou SK Judo Děčín, kde trénuje spolu s mužskými veterány a v současnosti připravuje na MS 2012, které se bude konat v Brazílii. Titul Judistky roku získala letos již potřetí.

Jan Rokůsek, SK JUDO Děčín