Rubriky
Turisti Zprávy

Vlakem na adventní trhy Königstein, Pirna, Drážďany, Míšeň

Zažijte předvánoční náladu na romantických místech v sousedním Sasku, jen několik desítek minut jízdy vlakem od nás. Auta nechte doma.

Dopřejte si sváteční výlet a vychutnejte všemi smysly nezapomenutelnou atmosféru adventních svátků kdekoliv na železniční trase podél Labe mezi Děčínem a Míšní. Vlaky jezdí pravidelně a jsou příjemně vyhřáté. V historické pevnosti Königstein zažijete  originální atmosféru adventních trhů vysoko nad okolní krajinou. Mimo jiné se zde slavnostně zakrojí 10,16 metrů dlouhá štola. Starověká Pirna překvapí barevným ohňostrojem či klapotem podkov koňských spřežení, která přivezou dětským návštěvníkům spoustou dárků a voňavých dobrot. Královsky zdobené Drážďany vás již po 577. přivítají nejstarším vánočním trhem „Striezelmarkt“ v Německu. Zde se nad sklenkou dobrého svařáku scházejí drážďanští a přejí si krásné Vánoce. Ti kdo rádi poznávají nové, nechť z vlaku vystoupí v romantické Míšni. Pohádková nálada je zde křehká jako zdejší porcelán. Celé městečko žije časem svátečním. Koštuje se víno místních vinařů a usrkává horká čokoláda. Večerní zámecká prohlídka se svařákem v ruce je něco, na co se bude dlouho vzpomínat.  A tak pohodlně usedněte do vlakových kupé a plujte noční krajinou vstříc vlastním zážitkům. Krásný čas adventní.

Program adventních trhů:

Pevnost Königstein www.festung-koenigstein.de

Město Pirna www.pirna.de

Město Drážďany www.dresden.de/cs/striezelmarkt/striezelmarkt.php

Město Meissen www.meissner-weihnacht.de

 

Trasa S1 Děčín – Bad Schandau – Königstein – Pirna – Dresden – Meissen, vybrané spoje

Děčín hl. nádr. odj.: 08:40h (přestup Bad Schandau)/ 09:20h (přestup Dresden)/ 10:40h (přestup Bad Schandau)/ 12:40h (přestup Bad Schandau)/ 14:40h (přestup Bad Schandau) – cesta tam cca. 116 min.

Meissen vlak. nádr. odj.: 14:46h (přestup Dresden)/ 15:18h (přestup Bad Schandau)/ 17:18h (přestup Bad Schandau)/ 19:18h (přestup Bad Schandau) – cesta zpět cca. 114 min.

Jízdní řády, cena:

Jízdní řády: www.vvo-online.de/cs Celodenní jízdenka Elbe Labe Ticket 400,- Kč / 5 osob, platí pro železniční, autobusová a tramvajová spojení.

 Text: Jiří Šťastný