Rubriky
Sport Zprávy

Děčín dokázal porazit Řisuty na jejich ledě a veze všechny tři body

Hokejisté Děčína se v sobotu 5.11.2011 utkali s druhým celkem tabulky, HC Řisuty, a to na jejich ledě. Hráči určitě věděli, že zápas nebude jednoduchý, ale navázali na zlepšující se formu z posledních utkání a dokázali domů přivézt všechny tři body.

Domácí v první třetině ukázali, že jsou v zápase favoritem a v desáté minutě se ujali vedení 1:0 zásluhou Krause. Protože se ale už nikomu nepodařilo do konce prvního dějství skórovat, poprvé do kabin se šlo lépe domácímu celku, jenž si vypracoval jednobrankové vedení.

Jako rychlostí blesku vstoupili do druhé třetiny hosté z Děčína. Po pouhých 28 odehraných vteřinách bylo totiž vyrovnáno. Prosadil se kapitán celku Děčína Filipovský a rozradostnil tak poprvé své spoluhráče – 1:1. O tři minuty později se hostům dokonce podařilo utkání otočit zásluhou Vávry a zápas tak dostal úplně nový náboj – 1:2. Domácím se ale tři minuty před koncem druhé třetiny podařilo srovnat krok, když se podruhé v sobotní podvečer trefil Kraus – 2:2.

V 52. minutě se znovu dokázal prosadit děčínský Vávra a opět strhl vedení na stranu svého celku – 2:3. Děčín byl od této chvíle na koni a dostal se do herní pohody. Naopak hráči Řisut zbraně neskládali a snažili se opět vyrovnat. Jenže proti byl Oliverius, jenž v 56. minutě přidal čtvrtou branku Děčína – 2:4. Jiskřičku naděje vykřesali ještě domácí, kteří na konci 59. minuty snížili na rozdíl jediné branky – 3:4. Ale později se ukázalo, že zápasu dali jen poslední tečku, a tak Děčínští z venkovního utkání vezou plný počet bodů.

HC Řisuty – HC Děčín (1:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 
10. Kraus (Vach), 37. Kraus (Vach, Čermák), 59. Landa (Kos) – 21. Filipovský (Zika), 34. Vávra (Chládek), 52. Vávra (Oliverius), 56. Oliverius (Zika)

Sestava HC Děčín z posledního kola:
Zámostný (Petrásek) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Mizera, Molnár, Nikl – Vávra, Oliverius, Zika, Filipovský, Chládek, Šnajdr, Drnec, Myšík, Böhm, Stibor, Řídel, Češka

 
Zdroj/foto: HC Děčín