Rubriky
Zprávy

Zpravodajství HZS Ústeckého kraje

požár odpadu
5.10. 17:10 Na linku tísňového volání byly hlášeny plameny v areálu bývalého VHS v Zelené ulici v Děčíně – Starém Městě. K požáru vyjely jednotky HZS PS Děčín, SDH Děčín – Staré Město. Hořely staré větve a další odpad. Hasiči požár lokalizovali v 17:28 a zlikvidovali v 17:38. 

požár domu
5.10. 2:23 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří opuštěná třípatrová budova ve Starých Křečanech – Brtníkách. K požáru vyjely jednotky HZS PS Šluknov, SDH Brtníky, SDH Jiříkov, SDH Mikulášovice, SDH Rumburk, SDH Šluknov, SDH Velký Šenov. Hořela střecha domu 40x25m. Hasiči ustavili automobilní žebřík a nasadili čtyři vodní proudy. V 7:39 bylo požářiště předáno nové směně. Na půdě v tu dobu byla ještě čtyři ohniska. Požár byl lokalizován v 8:27 a zlikvidován v 8:36. Příčina a škoda se vyšetřují. 

požár odpadu
5.10. 1:13 Hasičské jednotky HZS PS Varnsdorf a SDH Rumburk vyjely k požáru v ulici Vojtěcha Kováře v Rumburku – Horním Jindřichově. Hořel odpad za domem na ploše 2x3m. Hasiči požár lokalizovali v 1:33 a zlikvidovali 1:56.  

dopravní nehoda
4.10. 14:06 Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda kamionu a motocyklu mez Rumburkem a Krásnou Lípou. K nehodě vyjely jednotky HZS PS Varnsdorf a SDH Rumburk. Při příjezdu jednotek na místo události, ležel kamion na boku a zdravotnická záchranná služba transportovala zraněného motocyklistu do sanitky. Na místo byl povolán vrtulník a do něj byl naložen řidič kamionu. Hasiči odchytávali unikající naftu z kamionu. Kamion vezl 14 tun uhlí, z toho 6 tun skončilo na vozovce. 

požár podkroví domu
4.10. 11:34 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že ze střechy vily v obci Lipová okres Děčín stoupá kouř. K požáru vyjely jednotky HZS PS Šluknov, SDH Šluknov, SDH Velký Šenov, SDH Vilémov, SDH Dolní Poustevna, SDH Jiříkov, SDH Mikulášovice. Průzkumem byl zjištěn požár ve střešním prostoru. Hořela půda rodinného domu 20x10m, ve kterém nikdo nebyl. Půdní prostor byl těžko přístupný a byl tam velký žár. Bylo rozbito střešní okno pro vedení útoku proti požáru a nasazena přetlaková ventilace. Požár se šířil především pod plechovou střešní konstrukcí. Hasičům se podařilo zabránit s pomocí dýchacích přístrojů, výškové techniky a speciálního nářadí přenosu požáru na druhou polovinu domu. Hasiči požár lokalizovali ve 12:20. Na místo byla dovezena termokamera pro kontrolu případných ohnisek. Požár byl zlikvidován v 14:30. Výše škody byla předběžně odhadnuta na 1 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci

požár trávy
3.10. 17:10 Hasičská jednotka HZS PS Děčín vyjela do obce Malšovice – Hliněné, odkud byl nahlášen požár trávy. Hořela biomasa – posečená tráva na hromadě. Hasiči požár lokalizovali v 17:59 a zlikvidovali v 18:16.

dopravní nehoda
3.10. 16:03 Hasičská jednotka HZS PS Česká kamenice vyjela k dopravní nehodě v České Kamenici – Lísce. Jednalo se o dopravní nehodu osobního auta Škoda Superb, řidič si stěžoval na bolest na hrudi. Byl předán zdravotnické záchranné službě. 

požár prázdného domu
2.10. 4:18 Hasičiské jednotky HZS PS Děčín, HZS PS Varnsdorf, SDH Krásná Lípa a SDH Rumburk vyjely k požáru prázdného domu v Krásné Lípě. V hořel odpad v budově, kde už jednou hořelo. Jednotky požár lokalizovaly v 4:48 a zlikvidovaly v 5:34. Beze škody.

požár netříděného odpadu
1.10. 7:31 Hasičské jednotky HZS PS Varnsdorf a SDH Varnsdorf vyjely k požáru v ulici Svatopluka Čecha ve Varnsdorfu. Hořel odpad vedle budovy technických služeb. Hasiči nasadili tři vodní proudy C. Obyvatelstvo bylo prostřednictvím městského rozhlasu informováno o kouři. Informována byla i německá strana. Hromada byla rozhrnována pomocí rozhrnovače. Hasiči požár lokalizovali v 9:25 a zlikvidovali v 10:03.  

Zdroj/foto: HZS Ústeckého kraje