Rubriky
Sport Zprávy

Z jasného zápasu nakonec drama, ale se šťastným koncem pro Děčín

Jedenácté kolo bylo na programu ve středu 19.10.2011. Hokejisté Děčína přivítali v jeho rámci na svém ledě celek z jihu Čech, HC Milevsko. V utkání Děčín vedl již o tři branky, ale nakonec ještě došlo na drama, když hosté snížili na rozdíl jediné branky. Těsné vedení si hráči Děčína už ale pohlídali a nakonec zápas dovedli do vítězného konce. Děčínští do zápasu nastoupili ve zbrusu nových dresech a s novým logem, což jim nakonec přineslo štěstí.

Hned v úvodu první třetiny se do šance dostal Zika, jenž se mu nepodařilo nadvakrát prostřelit brankáře hostí a poté na druhé straně zahrozili hosté, po střele Matějky musel svůj um ukázat i Zámostný. Děčínští ukázali děčínskému publiku, že hokej hrát umí a to potvrdili i první brankou, jenž otevřeli skóre utkání. V čase 4:02 nedal střelou zblízka Knapovi šanci Böhm – 1:0. O dvě minuty později už bylo vedení dvoubrankové. Oliverius v přesilové hře tečoval střelu Sádovského od modré čáry a podruhé rozdradostnil své spoluhráče – 2:0. Domácí byli evidentně při chuti a tak na další branku se dlouho nečekalo. V 10. minutě po nádherné spolupráci Vávry se Zikou při akci dva na jednoho prvně jmenovaný poslal přesný pas svému spoluhráči a ten neměl problém poslat puk do odkryté branky – 3:0. Hosté v tuto chvíli byli zaskočeni útočnou hrou Děčína a až do konce první třetiny nenašli recept, jak toto prokletí protrhnout.

Do druhé třetiny vstoupili Milevští s odhodláním nevzdat tento zápas a pokusit se ještě něco s utkáním udělat. To se jim povedlo hned v první minutě druhého dějství. Urbanec se prosadil v samostatné akci a snížil na rozdíl dvou branek – 3:1. Jenže tento stav douho netrval. Zika střelou po zemi prostřelil brankáře hostí a vrátil tak svým spoluhráčům zpět tříbrankové vedení – 4:1. Ve 32. minutě se ale opět trefili hosté, Müller se prosadil v těsné blízkosti Zámostného a rázem byl stav 4:2. V závěru třetiny se ještě vyznamenal Zámostný po střele Matějky efektním semaforem.

Ve 46. minutě dorazil za záda Zámostného svoji vlastní střelu Květoň a drama bylo na světě. Otěže zápasu v tuto chvíli převzali hosté a v obranném pásmu domácích mnohdy roztáčeli doslova kolotoč, ale Zámostný v čele s obranou se nenechali vyvézt z míry a drželi těsné vedení. V 59. minutě rozhodčí trochu přísně vyloučil Ziku za podražení a bylo nad slunce jasné, že se Milevsko pokusí o power play se šesti bruslaři v poli. Po timeoutu se tak skutečně stalo a hosté vrhli vše do útoku. Jenže Děčínským se, i když někdy se štěstím, podařilo puky vyhazovat a po jednom takovém vyhození dokonce puk málem skončil v opuštěné kleci hostující branky. Děčín nakonec své vedení uhájil a do tabulky si připsal tři body.

HC Děčín – HC Milevsko 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Böhm (Oliverius, Zika), 7. Oliverius (Sádovský, Kaltenböck), 10. Zika (Vávra), 24. Zika (Vávra) – 21. Urbanec, 32. Müller (Urbanec), 46. Květoň

Sestava HC Děčín:
Zámostný (Lavinger) – Kaltenböck, Sádovský, Hříbal, Místecký, Molnár, Mizera, Stezka – Vávra, Oliverius, Zika, Filipovský, Baránek, Böhm, Keltner, Myšík, Racek, Stibor, Řídel, Vacek

Zdroj/foto: HC Děčín