Rubriky
Zprávy

Václav Klaus slíbil starostům, že podpoří rychlou dostavbu D8

Věříme, že prezident podpoří dostavbu dálnice D8, i když víme že nemůže změnit složitý proces kolem jejího povolování. S takovým názorem odcházeli ze setkání s Václavem Klausem starostové obcí v okolí rozestavěné dálnice D8 přes České Středohoří.

Prezident Václav Klaus i s první dámou hovořili o D8 se starosty obcí přímo na jednom z rozestavěných úseků, a to u téměř dokončených tunelů nad Prackovicemi. 

„Těžko lze očekávat že pan prezident nějakým způsobem může aktivně zasáhnout do průběhu a urychlení výstavby dálnice. Vyslechl nás, pochopil naše starosti, ale víc se asi od toho nedalo očekávat.“ míní starosta Velemína Jiří Skalický. 

Starostka Pracovnic Andrea Svobodová Křešová k tomu dodala: „Pan prezident získal mnoho cenných informací a vlastně si to místo mohl sám prohlédnout a mohl zjistit, jakým způsobem lze té stavbě pomoci…“ 

Václav Klaus dal jednoznačně najevo, že i on vidí dostavbu dálnice D8 jako prioritu Ústeckého kraje. Právě tato dálnice podle něj potvrzuje potřebu změnit některé zákony. „Určitě se musí zákony zjednodušit a udělat jasné. Není možné aby někdo blokoval léta určitou věc, která je mimo veškerou pochybnost ve veřejném zájmu.“ uzavírá Václav Klaus.
 

Autor:  Dagmar Cestrová
Zdroj: ČRo Sever