Rubriky
Sport Zprávy

Hokejisté otočili zápas v Sokolově a vezou ze západu tři body

Na západ Čech zajížděli v sobotu 22.10.2011 hokejisté Děčína, aby se utkali s tradičním soupeřem HC Baník Sokolov. V prvním vzájemném měření sil byli úspěšnější Děčínští, ale k zápasu nastupovali s vědomím, že v letošní sezóně ještě z cizího kluziště nepřivezli ani bod. V utkání po druhé třetině Sokolov vedl 3:1, jenže hráči Děčína do třetího dějství nastoupili s odhodláním se zápasem něco udělat, a to se jim podařilo více než dobře. Třetí třetinu vyhráli 3:0 a radovali se z celkového vítězství 4:3. 

Skóre utkání otevřel už ve druhé minutě obránce Hříbal, jenž poprvé rozradostnil své spoluhráče – 0:1. V sedmé minutě se vyznamenal Zámostný, jenž v přesilové hře domácího celku bravurně vychytal Soukupa. Ve 12. minutě se naskytla přesilová hra hostí, ale tu se bohužel využít nepodařilo. Sokolovu se však ještě do konce třetiny podařilo vyrovnat zásluhou Soukupa, jenž zužitkoval přesnou přihrávku Bauera – 1:1. V závěru se znovu zaskvěl Zámostný, jenž bravurně vychytal v samostatném úniku Račanského.

Ve 36. minutě šla na Zámostného neuvěřitelná sprcha střel ze strany domácího týmu, ale ten odolával. Hosté nakonec po druhé třetině šli do kabin s horší náladou, neboť prohrávali o dvě branky. V samotném závěru se Sokolovští dostali dvěma slepenými góly Sopra a Dobřemysla do dvoubrankového vedení a zdálo se, že Děčín zvenku opět žádné body nepřiveze – 3:1.

Jenže opak se stal pravdou. Ve 48. minutě se znovu trefil Hříbal a svému týmu dal naději, neboť vedení Sokolova bylo v tu chvíli už jen o jednu branku – 3:2. A v 51. minutě bylo vyrovnáno. Baránek ve vlastním oslabení ve dvojici s Místeckým předvedli nádhernou kombinaci a začínalo se znovu od nuly – 3:3. Děčínu jakoby po vyrovnání krev do žil vlili a další branka byla na spadnutí. To se také stalo na konci 54. minuty, kdy Myšík otočil stav utkání ve prospěch svého celku a později se ukázalo, že to byla branka vítězná – 3:4. Domácím totiž ani v samotném závěru nepomohla power play. Děčín tak otočil nepříznivý stav a z ledu Sokolova veze zaslouženě tři body.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 3:4 (1:1, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky:
 16. Soukup (Bauer), 40. Sopr (Vrtek, Račanský), 40. Dobřemysl (Bauer, Soukup) – 2. Hříbal (Böhm), 48. Hříbal (Mizera), 51. Baránek (Místecký, Filipovský), 54. Myšík (Keltner)

Sestava HC Děčín: 
Zámostný (Lavinger) – Sádovský, Stezka (A), Kaltenböck, Místecký, Molnár, Hříbal, Mizera, Vacek, Vávra, Oliverius (A), Zika, Filipovský (C), Baránek, Racek, Keltner, Řídel, Böhm, Šnajdr, Myšík, Drnec. Trenér: Chládek

Zdroj/foto: HC Děčín