Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Nehoda to nebyla
Trestní stíhání pro pojistný podvod zahájili v těchto dnech děčínští kriminalisté proti dvěma mužům. Ti před časem zinscenovali dopravní nehodu, aby tímto nekalým způsobem získali pojistné v řádech sta tisíců korun. Znalecký posudek však ukázal, že ke kolizi nemohlo dojít tak, jak uvedli do protokolu. Částka tedy vyplacena nebyla a místo toho oba obvinění čelí hrozbě až tříletého vězení.

Do školy se musí
Osmdesátihodinová neomluvená absence školní docházky během druhého pololetí postavila rodiče jednoho školáka ze Šluknovského výběžku do střetu se zákonem. Ve zkráceném přípravném řízení si včera vyslechli podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Za ten mohou být potrestáni až dvouletým odnětím svobody.

Zmizel vůz
Na Riegrově ulici v Děčíně odcizil během uplynulých dvou dnů neznámý poberta Škodu Fabii v hodnotě necelých sto tisíc korun. Po vozidle a pachateli pátrají místní kriminalisté.

Z restaurace odešel bez peněženky
Dnes po čtvrté hodině ranní odcizil neznámý chmaták v děčínské restauraci přímo z kapsy u kalhot peněženku jednomu z hostů. Škoda by se měla pohybovat kolem patnácti stovek. Na případu pracují policisté z obvodního oddělení.

Napadl policisty
Policejní hlídku, která v neděli odpoledne prováděla dohled nad bezpečností silničního provozu v Jílovém u Děčína, napadl dvaačtyřicetiletý muž. Začal vulgárními nadávkami a pokračoval fyzickým napadením dvou strážců zákona. Jako důvod měla být pokuta za přestupek, kterou inkasoval v blíže neuvedené době. Při útoku způsobil oběma napadeným drobná a lehká poranění a škodu zhruba za osm set korun. Policisté muže museli nakonec zpacifikovat. Včera si z úst kriminalistů vyslechl podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. Hrozí mu tak až čtyřletý pobyt v nápravném zařízení.

Nad ránem vyváděl v ulicích
Trestní stíhání pro přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení zahájili včera rumburští kriminalisté proti pětadvacetiletému muži. Ten v nedělních velmi brzkých hodinách povalil na zem mobilní WC, které vytlačil do vozovky, na jiném místě povalil návěstní značky a na dvou místech přehradil vozovku zábranami. Obviněný čelí hrozbě až šestiletého odnětí svobody.

Výživné vázne
Devatenáct tisíc korun výživného dluží na svého syna dvaačtyřicetiletý muž z Děčína. Dluh se nastřádal během zhruba dvou a půl let. Případem se zabývali kriminalisté a včera nadělili otci obvinění pro zanedbání povinné výživy. Hrozí mu tak až dvouleté vězení.

Zmizely kabely
Dva padesátimetrové prodlužovací kabely zmizely včera z jednoho děčínského přístavu. Postaral se o ně neznámý nenechavec, který při tom ještě stačil poničit rozbočovací roztrojku a zásuvku na lodi. Zůstala po něm škoda za více než patnáct tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení.

Krádež automobilu objasněna
Obvinění z trestného činu krádeže si včera z úst rumburských kriminalistů vyslechl třiadvacetiletý mladík. Ten má mít na svědomí odcizení automobilu, který začátkem srpna zanechal jeho majitel na parkovišti ve Varnsdorfu. Když si pro vůz přišel, na ploše ho již nenašel. Zůstala mu jen škoda ve výši přes sto tisíc korun. Trestně stíhaný čelí až pětiletému vězení.

Peněženku vytáhl rovnou z kapsy
O peněženku s doklady a šesti stovkami přišel sobotního večera v blízkosti hlavního nádraží sedmašedesátiletý muž. Neznámý lapka mu ji vytáhl přímo z kapsy. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení v Děčíně.

Mařil
Zákaz řízení motorových vozidel patrně nic neříká pětatřicetiletému muži z Rumburku. Jinak by neusedl za volant, aby ho zastavili místní policisté ke kontrole, při které zjistili tento závažný nedostatek. Teď už má ve zkráceném přípravném řízení nadělené podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí, se kterým je spjata hrozba až tříletého vězení.

Líbil se mu stolek
Oválný konferenční stolek na terase domku se zalíbil neznámému nenechavci. Překonal tedy branku v oplocení a předmět svého zájmu odcizil. Zůstala po něm škoda za dva tisíce korun. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení. Budou-li úspěšní, může se pachatel zodpovídat z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín