Rubriky
Sport Zprávy

Tour de Labe – labská stezka pro všechny

V sobotu 17.  září 2011 odstartuje z Vrchlabí k prameni Labe peleton, aby po devíti dnech, v neděli 25.9., kdy projede i Děčínem, dorazil do německého Bad Schandau.

Letošní jízda je již pátou jízdou v sérii Tour de Labe. Dvě první jízdy byly pouze cyklistické a další dvě již za účasti handicapovaných sportovců s koly na ruční pohon tzv. handbiky. Dvě jízdy proběhly na české straně a dvě na straně německé. Hlavním pořadatelem je občanské sdružení Labská stezka Nymburk. Cílem loňské jízdy Tour de Labe handicap bylo prověřit průjezdnost a zmapovat stav bariér na Labské cyklotrase. S tím souvisel i nutný průzkum možností ubytování vozíčkářů v koridoru řeky Labe.

Zveme na všechny etapy širokou cyklistickou veřejnost, rodiny s dětmi i seniory, a také osoby s různými handicapy na kteroukoliv etapu. Děčínem projede Tour v neděli 25.9., kde se občerství v restauraci Kocanda a ve 13:00 vyrazí přes Dolní Žleb do Bad Schandau.

Aktuální podrobnosti o jízdě najdete na webu: www.labskastezka.cz. Účastníci celé etapy obdrží pamětní list, účastníci více než jedné etapy obdrží mapového průvodce Labská stezka v Královéhradeckém kraji.

Tour de Labe

Zdroj: Magistrát města Děčín