Rubriky
Sport Zprávy

Pazdera přivezl ze Sokolova stříbro

Stříbrnou medaili přivezl z mezinárodního turnaje v boxu, který pořádala uplynulý víkend spol. Sokolovská Uhelná, David Pazdera ze Sportovního klubu Městské policie Děčín. 

Pazdera, který do ringu nastupoval ve své váhové kategorii do 64 kg, v semifinále porazil ruského borce, který závodí v německých barvách.
„Byl to velmi tvrdý zápas od první vteřiny. Vítězství nad ruským borcem nebylo zadarmo a velká únava z tohoto zápasu se nakonec projevila ve
finále,“ uvedl trenér sportovního klubu Václav Němeček. Ve finále se pak Pazdera postavil proti borci z pražského klubu, se kterým nakonec prohrál na body. „Ještě v prvním kole David vedl na body 5:1, pražský boxer ale náskok dohnal a ve třetím kole měl bodově navrch,“ doplnil Němeček.

Celkově si borci ze Sportovního klubu Městské policie Děčín vedli v minulé sezóně na výbornou. V juniorské lize vybojovali vynikající třetí místo. V letošním roce sportovní klub poprvé vstupuje do první ligy. „Bude to pro naše svěřence obrovský posun. Znamená to kompletní změnu tréninkového plánu. Všichni ale mají solidně našlápnuto a věřím, že i v první lize své kvality potvrdí a zúročí své zkušenosti z mnoha zápasů. Cílem
je probojovat se příští rok do extraligy,“ řekl trenér Němeček. Doplnil, že první zápasy první ligy se uskuteční už tuto sobotu v Povrlech. Za Děčín do ringu nastoupí Petr Holý, David Pazdera a Ladislav Docenko.

Sportovní klub Městské policie funguje v Děčíně díky velké podpoře města, které sportovnímu klubu poskytuje prostory a sportovce materiálně i finančně podporuje. Díky tomu neplatí mladí sportovci žádné členské poplatky. Klub se navíc osvědčil jako účinná forma prevence kriminality.

 
Foto: Prvoligová sestava SKMP – Petr Holý, Denis Rožec, Vít Čeman, Jiří
Najmann, Tomáš Bartoň a David Pazdera.

Zdroj: MP Děčín