Rubriky
Sport Zprávy

Klatovy doma neponechaly nic náhodě a Děčín porazily vysoko 7:1

Hokejisté Děčína zajížděli v sobotu 24. 9. 2011 do západočeských Klatov, kde se střetli s místním celkem SHC Maso Brejcha Klatovy.

Klatovští o svém vítězství rozhodli takřka v první třetině, kdy vsítili čtyři branky. Nejprve se trefil v 10. minutě Horejš, jenž v samostatném úniku nedal vůbec žádnou šanci Aleši Zámostnému v brance hostí – 1:0. O dvě minuty později lovili hosté puk ze své sítě podruhé, když se Hauer nemýlil střelou z prostoru mezi kruhy – 2:0. A brankostroj domácích pokračoval po 33 vteřinách od vstřelení druhé branky. Bývalý extraligový hráč Kořínek od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:0. Stejný hráč si branku zopakoval ještě v 16. minutě a zvýšil už na 4:0.

Do druhé třetiny se hosté pokusili vstoupit s tím, že se ještě pokusí s velmi nepříznivým stavem něco udělat, ale opak byl pravdou. Střelecké hody už tak rozjetých domácích hráčů pokračovaly, a to hned v samém úvodu druhého dějství. V čase 20:51 dostal Steiner zpoza branky hostí ideální přihrávku od svého spoluhráče a popáté v utkání rozradostnil svůj tým – 5:0. Malou jiskřičku naděje ale ještě ve 25. minutě vykřesal děčínský Oliverius, jenž snížil na 5:1.

Ani třetí třetina ale nepřinesla žádné překvapení. Klatovští do ní vstoupili opět útočně a ve 46. minutě zvýšili už na 6:1. Hobl se trefil přesně pod víko. Na počátku 48. minuty vymetl pavučinky v pravém horním růžku branky Děčína Vondryska a uzavřel tak střelecký účet sobotního podvečera v Klatovech – 7:1. Děčín tak i ve druhém utkání na venkovním kluzišti vyšel bodově naprázdno.

 SHC Maso Brejcha Klatovy – HC Děčín 7:1 (4:0; 1:1;2:0)
Branky a nahrávky: 10. Horejš, 13. Hauer (Kajer), 14. Kořínek (Maxa, Hobl), 16. Kořínek (Pavlis, Steiner), 21. Steiner (Pavlis), 46. Hobl (Topinka, Maxa), 48. Vondryska (Flek) – 25. Oliverus (Sádovský, Stezka)

Sestava HC Děčín: 
Zámostný (Lavinger) – Sádovský, Stezka, Drahorád, Dvořák, Hříbal, Molnár, Mizera – Filipovský, Oliverius, Zika, Stibor, Myšík, Vávra, Drnec, Řídel, Šnajdr, Pořický, Nikl, Místecký.


Vendula Zdražilová
Zdroj: HC Děčín