Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 26. 8. 2011 ve 2.10 hod. si všimla hlídka MP v DC4 na parkovišti u obchodního domu osoby, která tlačila nákupní vozík, ve kterém seděla další osoba. Hlídka zjistila, že se jedná o šestadvacetiletého a dvaatřicetiletého muže z Děčína. Hlídka s nimi přestupek vyřešila uložením blokové pokuty a oba z místa vykázala.

Dne 25.8.2011 v 17.40 hod. požádal dispečer záchranné služby o vyslání hlídky MP do DC32, kde má posádka sanity problém s podnapilou osobou. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o známého devětapadesátiletého opilce. Hlídka jej pomohla naložit do sanitky a na žádost lékařky provedla i asistenci při jeho převozu do děčínské nemocnice. 

Dne 23.8.2011 v 23.15 hod. oznámil občan, že někdo u obchodního domu v DC3 pracuje s trubkami a dělá u toho hrozný rámus. Hlídka MP na místě zjistila, že firma pracuje na přístřešku, ale může pracovat pouze po pracovní době obchodního domu. Hlídka MP pracovníkům vysvětlila, že musí respektovat dodržování veřejného pořádku a uložila odpovědné osobě, třiatřicetiletému muži z Chomutova, pokutu za rušení nočního klidu. 

Dne 23.8.2011 v 19.30 hod. oznámila žena, že na palouku v ul. Na Vinici v DC4 je na dětském hřišti partička omladiny a popíjí tam alkohol. Hlídka MP na místě kontaktovala pět mladých lidí ve věku osmnáct až dvacet tři let. Všichni popíjeli pivo a kolem sebe udělali nepořádek. Hlídka záležitost vyřešila uložením blokových pokut, dohlédla na to, aby po sobě všichni přítomní nepořádek uklidili a z místa dotyčné vykázala.

Dne 22.8.2011 v 0.50 hod. oznámila zaměstnankyně nemocnice Děčín, že kolem spodních budov chodí nějaká tmavá postava a z místa je slyšet nějaký hluk, jakoby někdo trhal okap. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě nalezla velkou sportovní tašku plnou sešlapaných měděných svodů a brašnu nářadí. Strážníci za jednou z budov zadrželi podezřelého pětačtyřicetiletého muže, který hlídce přiznal, že kradl měděné svody. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření. 

Dne 21.8.2011 v 19.29 hod. oznámil občan, že v DC4 v lesoparku pod Stoliční horou se pohybuje muž v modrém tričku, který je pod vlivem alkoholu a neustále něco říká o sebevraždě. Na místo byla vyslána hlídka MP, která při příjezdu na místo spatřila muže uvedeného popisu stát pod jedním ze stromů v parku, přičemž přes větev cca 3m vysoko měl přehozené lano, jehož jeden konec držel v ruce a kolem krku měl nasazenou uvázanou smyčku. Hlídka muži smyčku z krku sundala a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o šestačtyřicetiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR a RZS, která si následně muže odvezla na ošetření do nemocnice. 

Dne 21.8.2011 v 15.30 hod. oznámil pracovník obchodu v DC3, že jim z provozovny před chvílí utekl zloděj, který nakradl plný batoh zboží a utekl někam ve směru k Východnímu nádraží ČD. Do DC3 byla ihned vyslána hlídka MP, která v okolí nikoho odpovídajícího popisu nezjistila. Přejela proto na Kamenickou ulici, kde si všimla velmi zadýchaného muže, který odpovídal popisu podezřelého z krádeže, u sebe ale neměl batoh s odcizenými věcmi. Jednalo se o jednadvacetiletého muže z Děčína. Personál prodejny potvrdil, že se skutečně jedná o zloděje, který kradl v obchodě. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si případ převzala k řešení. 

Dne 20.8.2011 v 18.00 hod. spatřila hlídka MP u rybníka v ul. 2. polské armády v DC1 muže o kterém věděla, že po něm pátrá PČR kvůli majetkové trestné činnosti. Jednalo se o čtyřicetiletého muže z Jiříkova. Hlídka MP muže převezla na obvodní oddělení PČR, která si jej převzala k dalším úkonům. 

Dne 20.8.2011 v 14.35 hod. požádala PČR o vyslání hlídky MP do ul. Průchodní v DC31, kde má někdo ničit vozidlo. Hlídka MP na místě zjistila, že dva muži ve věku dvaadvacet a jednatřicet let kopali do plotu u obytného domu a poté ukopli zrcátko u zaparkovaného osobního vozidla. Hlídka MP oba muže zadržela a předala je hlídce přivolané hlídce PČR.

 

Dne 19.8.2011 v 17:28 hod. oznámil občan, že v ul. Krásnostudenecká v DC6 za bývalým diskoklubem se někdo pokusil odnést železné schody a on zloděje spolu s dalšími občany zadržel. Hlídka MP na místě zjistila, že zadrženými jsou dva muži z Děčína ve věku devětatřicet a šestatřicet let. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

 

Dne 19.8.2011 v 13:09 hod. oznámili zaměstnanci prodejny v DC1, že zadrželi zloděje. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o sedmnáctiletého mladíka z Prahy, který odcizil bundu v hodnotě 1400,- Kč. Hlídkou MP byl zadržený převezen na obvodní oddělení PČR, která si jej převzala k dalším úkonům.

 Zdroj: MP Děčín