Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Z parku zmizely okrasné dřeviny
DĚČÍN – Přes čtyři desítky okrasných keřů a dřevin zmizelo z úterý na středu letošního osmého června z děčínského lesoparku Kvádrberk. Přírodní oáza, jenž se nachází nedaleko městské nemocnice, tak přišla nejen o smrky, borovicemi, cypřiše a javory, ale třeba i o bíle kvetoucí svídu spornou, jejíž cena se pohybuje kolem patnácti set korun za kus. Účet za odcizené stromy a keře vystoupal až k dvaceti tisícům korun. Případ v tuto chvíli již šetří policisté z místního obvodního oddělení v Děčíně s podezřením ze spáchání přečinu krádeže.

Kdo si ty peníze odnesl?
VARNSDORF – To a ještě více v tuto chvíli prošetřují policisté z obvodního oddělení policie ve Varnsdorfu. Ve středu osmého června zmizelo z varnsdorfské prodejny stavebnin lehce před polednem několik tisíc korun. Ty byly uloženy v příruční pokladničce uvnitř prodejny a cesta k nim nebyla složitá. Jestliže se potvrdí verze krádeže a viník skutku bude nalezen a dopaden, může si pro změnu on odnést mimo jiné i několikaletý trest odnětím svobody.

Černoodběratelka lapena
DĚČÍN – Bezmála dva měsíce odebírala děčínská rodačka počátkem letošního roku elektřinu bez toho, aniž by se točil elektroměr v prospěch poskytující společnosti. Nedovolená úprava přístroje sloužícího k odběru elektrické energie vyšla šestatřicetiletou ženu nejen na necelých dvaceti tisíc korun, ale navíc v tuto chvíli čelí i sdělení podezření z trestného činu krádeže. Čeká ji uhrazení dlužné částky se sankcí a nabízí se i trest v podobě odnětí svobody.

Vybílili penzion
RUMBURK – Elektrický kotel, kuchyňský sporák, radiátory a propan butanové lahve přilákaly do rodinného pensionu pod Tolštejnem nezvaného návštěvníka. Ty z dřevěné jiřetínské roubenky zmizeli během prvního červnového týdne letošního roku. Zaskočený majitel napočítal škodu pětašedesáti tisíc korun. Pokud se strážcům zákona podaří přijít na stopu nenechavého vetřelce, může si vykutálený zloděj vyslechnout nejen obvinění z trestného činu krádeže, ale získat i povinnost uhrazení napáchané škody a navíc si odpočinout až několik let v chládku.

Nářadí se vrací
Trestní stíhání pro zpronevěru zahájili včera děčínští kriminalisté proti dvaadvacetiletému mladíkovi. Ten si v půjčovně nářadí zapůjčil elektrické sekací kladivo a dnes tomu bude přes čtvrt roku, co jej měl vrátit. K tomu však nedošlo. Firma si na účet připsala škodu ve výši necelých padesát tisíc korun. Obviněný si na účet může v budoucnu připsat trest ve výši až dvouletého odnětí svobody.

Lezli, kam neměli
Partičku šesti lidí ve věku sedmadvacet až dvaapadesát let, většinou ze Šluknova, obvinili v těchto dnech rumburští kriminalisté z krádeže vloupáním. Nedávno společně za použití násilí vnikli do městského objektu v blízkosti Velkého Šenova, který prohledali a posléze počali ze střechy trhat měděné okapové svody a oplechování, přičemž nadělali škodu okolo třiceti tisíc korun. Na místo vyrazili policisté z okolních služeben a na místě zadrželi pět výtečníků, kteří se před nimi marně snažili schovat. Pouze jeden utekl a dopaden byl až později. Všem hrozí trest až dvouletého pobytu za mřížemi.

Neplatí velmi dlouho
Přes šest má neplatit výživné na svého syna dvaatřicetiletý otec. Dlužná částka, která se za tu dobu nastřádala, se pomalu blíží k hranici čtyřiceti tisíc korun. Děčínští kriminalisté včera proti muži zahájili trestní stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy. S tím je spojena hrozba až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.

Zadržen při činu
Do několika objektů v Děčíně se měl v posledních dnech vloupat čtyřicetiletý muž z Benešova nad Ploučnicí. Zde sebral umyvadla, kabely, zásuvky, peníze, měřáky na vodu, telefon a další věci. Škodu natropil za desítky tisíc korun. Zadržen byl v úterý na své poslední akci majiteli a následně policií v jednom z bytů, do kterých vnikl. Nyní je obviněn z krádeže vloupáním a s ohledem na fakt, že se jedná o recidivu, může od soudce dostat trest ve výši až tříletého žaláře.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín