Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 23. 6. 2011 v 11.05 hod. oznámil občan, že se mu na Litoměřické ulici v DC3 nabourali nějací bezdomovci do objektu, který rekonstruuje. Jednoho tam dokonce zastihl. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o dvacetiletého muže z Benešova nad Ploučnicí. Oznamovatel po kontrole objektu sdělil, že mu žádná škoda nevznikla. Hlídka MP zadrženého bezdomovce z místa vykázala s vysvětlením, jaký může mít jeho případný další pokus o vniknutí do cizího objektu následky.

Dne 24.6.2011 v 01.07 hod. oznámila žena z DC32, že z místní restaurace je slyšet hlasitá reprodukovaná hudba. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala přítomnou servírku. Ta hudbu ihned ztlumila a za hluk se omluvila. Přestupek řešila hlídka domluvou.

Dne 22.6.2011 ve 21.05 hod. oznámil občan opilé rodiče s dětmi v restauraci v DC2. Mezi rodiči, jak uvedl oznamovatel, se schyluje k napadení. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na terase restaurace zjistila dva muže, kteří se vzájemně napadali. Po zklidnění situace řešila hlídka napadení mezi dalšími dvěma hosty restaurace, které musela zpacifikovat za použití donucovacích prostředků. Na místo byla přivolána i hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení. Strážníci následně zjistili v restauraci přítomnost těhotné matky se dvěma dětmi ve věku 4 a 5 let. Jednalo se o třiadvacetiletou ženu, která byla v baru i se svým partnerem. Oba byli v silně podnapilém stavu. Žena se vůči strážníkům chovala agresivně a odmítala připustit, že svým chováním může mít na děti silně negativní vliv. Hlídka následně ženu z restaurace vykázala, záležitost bude nyní řešit příslušný orgán sociálně právní ochrany dětí.

Dne 22.9.2011 v 19.00 hod. oznámil občan, že vidí v DC1 v ul. Duchcovská dva muže, kteří se vzájemně napadají. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jde o dva bratry ve věku pětadvacet a třiatřicet let. Hlídka oběma v dalším napadání zabránila. Jako důvod svého jednání uvedli spor o zaplacení několika piv v restauraci. Na místo se dostavila taktéž hlídka PČR, která provedla další úkony a věc na místě dořešila.

Dne 22.6.2011 v 15.30 hod. si všimla hlídka MP spícího muže v trávě pod stromem v ul. Přímá v DC32. Po jeho probuzení zjistila, že se jedná o devětapadesátiletého muže, se kterým už v minulosti v souvislosti s jeho nadměrnou konzumací alkoholu přišla do kontaktu. Muž nebyl zraněný, lékařské ošetření nevyžadoval. Hlídka jej z místa vykázala a dohlédla na jeho odchod do místa bydliště.

Dne 19.6.2011 v 22.20 hod. spatřila hlídka MP v DC1 dva muže, kteří se přehrabovali v kontejneru a vyházeli na zem spoustu odpadků. Jednalo se o třicetiletého a o deset let staršího muže z Benešova nad Ploučnicí. Na pokyn hlídky MP po sobě dotyční nepořádek uklidili a byli z tohoto místa hlídkou vykázáni. Přestupek s nimi strážníci vyřešili uložením blokových pokut.

Dne 19.6.2011 ve 12.50 hod. oznámil občan z DC4, že před domem, kde bydlí, mu nějaký muž vyhrožuje. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že oznamovateli vyhrožoval devětadvacetiletý muž z Děčína. Jako důvod svého počínání muž uvedl, že oznamovatel údajně jeho přítelkyni prodal návykovou látku. Na místo byla vzhledem ke zjištěným skutečnostem přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala k dalšímu šetření.

Dne 16.6.2011 v 00.09 hod. požádala PČR o pomoc při pátrání po podnapilém muži, který telefonicky kontaktoval svoji matku a sdělil jí, že jde skočit z mostu do Labe. Jednalo se o devětatřicetiletého muže z Děčína, štíhlé postavy, na sobě měl triko bílé barvy a kraťasy. Popis jmenovaného byl předán hlídkám MP a obsluze kamerového systému MP. V 00.20 hod. hlídka MP pohřešovaného nalezla podnapilého, jak sedí na chodníku v DC2. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 15.6.2011 ve 23.25 hod. v DC4 v ulici Bezručova spatřila hlídka MP vozidlo značky VW Sharan červené barvy, které parkovalo z části na chodníku. Ve vozidle seděl řidič, jednalo se o šestadvacetiletého muže z Jílového. Dotyčný hlídce přiznal, že nevlastní řidičský průkaz a má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Na místo byla proto přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 15.6.2011 v 17.45 hod. oznámil občan z DC33, že slyšel v budově bývalé školy nějaký rámus a potom řinčení skla. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že uvnitř budovy je slyšet rámus rozbíjejícího skla, nikdo však na volání nereaguje a budova je uzamčená. Na místo proto byla vyslána druhá hlídka MP. Hlídkám se poté podařilo do budovy vniknout. Uvnitř strážníci přistihli 6 nezletilých osob. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si řešení události převzala.

Dne 15.6.2011 v 10.50 hod. oznámil občan z DC12, že vidí před tamní sběrnou nějaké muže, kteří rozebírají mrazák a dělají kolem sebe nepořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zde při této činnosti přistihla pětašedesátiletého a devětapadesátiletého muže z Děčína. Hlídka oběma nařídila nepořádek uklidit a poté vyřešila přestupek na místě uložením blokových pokut.

Dne 14.6.2011 v 19.50 hod. zastavila hlídka MP podezřelého cyklistu v DC1 v ul. 28. října. Řidič vykazoval známky požití alkoholu před jízdou. Jednalo se o padesátiletého muže z Děčína. OS MP byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala k dalšímu šetření. Orientační dechová zkouška provedená PČR prokázala 0.44 promile alkoholu.

Dne 14.6.2011 v 16.00 hod. oznámil občan z DC6, že u tamní prodejny vybírají nějací muži papír z kontejnerů a cpou si ho do auta. Na místo byla vyslána hlídka MP, která u kontejnerů přistihla s vozidlem Peugeot pětapadesátiletého a o pět let mladšího muže z Krupky. Hlídka záležitost vyřešila uložením blokových pokut a muže z místa vykázala.

Dne 14.6.2011 v 11.35 hod. oznámil občan z DC3, že ve zdejším parku je nějaký muž, který rozebírá věci a dělá kolem sebe neskutečný bordel. Na místo byla vyslána hlídka MP, která přistihla při rozebírání chladiče třiatřicetiletého muže z Děčína. Hlídka přestupek vyřešila na místě uložením blokové pokuty. Muž po sobě vše pod dohledem hlídky uklidil.