Rubriky
Sport Zprávy

Mužská basketbalová reprezentace po roce opět v Děčíně

Národní tým čeká v létě druhá část evropské kvalifikace divize B. Původním cílem sehrání této kvalifikace je postup do kvalifikace divize A. Vzhledem ke změně systému a sloučení obou divizí, nehraje se o postup, ale v konečném důsledku „jen“ o nasazení do skupin kvalifikace o ME 2013.

Tým vedený trenérem Budínským zvládl minulé léto na jedničku, když dokázal zvítězit na Slovensku i ve Švýcarsku a v domácím prostředí rozmetal Kypr. Pro léto 2011 bylo domácím prostředím opět zvoleno to děčínské. „Už minulý rok jsme se bavili o tom, že v Děčíně je skvělá atmosféra, což pro zápasy národního týmu obzvláště důležité. Nakonec se to prokázalo jako správný krok, protože na nejméně atraktivního soupeře ve skupině přišel plný dům a i na přípravná utkání s Estonskem byla návštěva důstojná. Letos budou zápasy nadmíru lákavé, a tak věříme, že děčínské prostředí bude znovu bouřlivé.“, řekl k domácímu prostředí reprezentačníhocelku týmový manažer Jakub Důra.

Zápasový program mužstva začne v Děčíně dvěma přípravami proti účastníkům MS – národnímu týmu Kanady, a to 3. a 4.srpna. „Původní záměr byl odehrát jedno utkání v Děčíně a druhé jinde, kde by zároveň Kanada absolvovala čtyřdenní tréninkový kemp. Především z organizačních důvodů jsme se však potom rozhodli oba zápasy nechat v Děčíně. Kanaďané trvali na uvedených termínech, my hned 5.srpna letíme do Litvy, takže jsme potřebovali minimalizovat přesuny.“, dodal Důra.

Po domácích prověrkách bude následovat těžká zkouška v Litvě, na půdě bronzových medailistů z MS! Jakub Důra k tomu uvedl: „Minulou sezónu jsme tam zanechali velmi dobrý dojem – prohráli jsme až v prodloužení a odehráli velmi kvalitní utkání. To probíhalo v době vrcholícího ME U18 – byl to opravdu skvělý zážitek v zemi zaslíbené baskebalu a jsme rádi, že se s nimi můžeme znovu utkat.“ Zápas se odehraje 6.srpna a tým pak ještě zůstane na jeden tréninkový den ve městě Klaipeda.
Generálka čeká české reprezentanty v podobě dvojzápasu v Estonsku vednech 11. a 12.srpna…

Mistrovská utkání jsou pak třešničkou na dortu. Především úvodní duel proti Slovensku 18.srpna bude velkým lákadlem a už v těchto dnech se množí dotazy na vstupenky… Ty zatím v prodeji nejsou.
21. srpna hraje národní tým na Kypru a letní blok 2011 uzavře výběr další lahůdkou – utkáním proti Švýcarsku 24.8…. Švýcaři mají silný tým plný individualit, což poznali Češi minulou sezónu, kdy dokázali zvítězit v zemi bílého kříže až v prodloužení…

A co nominace?
„K nominaci se v tuto chvíli nechci vyjadřovat. Před pár dny byla dokončena, ale podrobnosti se basketbalová veřejnost dozví až postupně během následujících týdnů…“, dodal tajúplně Důra.

Zdroj: www.bkdecin.cz