Rubriky
Zprávy

Děčínští kriminalisté se obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc

Od prosince loňského roku vstupuje do školských zařízení, především do objektů mateřských škol, kde hledá cennosti, jichž by se mohl bez problémů zmocnit. V několika případech byl úspěšný, a tak se škodní konto z výpovědí všech poškozených přiblížilo až k sedmdesáti tisícům korun. V případě „vyrušení“ zaměstnanci i mateřských školek jeho setkání doprovází legendy o zápisu dítěte do zmíněného zařízení či snahou sehnat si v tamním objektu práci kuchaře. V případě ochoty zaměstnanců, požádá o kontakty či potvrzení a následně mizí.

Policie se proto i touto cestou obrací na širokou veřejnost o jakékoliv poznatky, jenž by napomohly k objasnění případů a dopadení pachatele, který je 190 cm vysoké a štíhlé postavy, odpovídá věku cca 35 – 40 let, oplývající tmavými hustými vlasy, střižené nakrátko. Zvláštním znamením mohou být husté řasy a husté tmavé obočí. Muž vystupuje vždy vstřícně, slušně a mile.
Jakékoliv infomace vedoucí ke zjištění totožnosti pachatele a jeho možného pohybu přijímáme na tel.: 974 432 456 či lince 158. Všem zúčastněným děkujeme.
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín