Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Dopaden záhy
Podezření z přečinu krádeže si ve zkráceném přípravném řízení od varnsdorfských policistů v pátek vyslechl sedmadvacetiletý mladý muž. Den před tím totiž u vchodu do prodejny odcizil malý motocykl, který zde byl připoután lankovým zámkem. Majiteli tím způsobil škodu za zhruba sedm tisíc korun. Ke všemu byl v minulosti za obdobnou činnost trestán, takže mu nyní hrozí až tři roky odnětí svobody.

Po zuby ozbrojený zloděj
Trestní stíhání pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody zahájili v pátek rumburští kriminalisté proti devatenáctiletému mladíkovi. Ten za poslední měsíc natropil ve šluknovském výběžku tři vylomeniny. Vnikl do domu, na zahradu a do garáže. Z těchto míst si odnesl vzduchovou pistoli, meč, sekeru prodlužovací kabel, basu s prázdnými lahvemi od piva a dvě vrtačky. Majitele tyto návštěvy vyšly zhruba na šest a půl tisíce korun. Den před obviněním výtečníka zadrželi muži zákona v Ústí nad Labem. Nyní nad ním visí hrozba až tříletého vězení.

Další notebook je ve spárech zloděje
Další notebook zmizel v sobotu odpoledne spolu s herní konzolí ze zavazadlového prostoru automobilu zaparkovaného mezi Maxičkami a Sněžníkem. Neznámý zloděj si do vozidla sjednal přístup tím, že vytloukl pravé přední sklo. Celková škoda, která po něm zůstala se vyšplhala na zhruba třináct tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení.

Bicykl zmizel zpoza garáže
Bicykl v hodnotě přes deset tisíc korun zmizel včera z pozemku u rodinného domu v Rumburku. Postaral se o to neznámý lapka, kterého nezastavil ani lankový zámek, kterým bylo kolo připoutáno k cirkulárce. V případě dopadení se bude zloděj zodpovídat z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Chtěli žlab, mají problém
Na přístavek sociálního zařízení bývalé kavárny ve Varnsdorfu vnikl v uplynulých dnech sedmatřicetiletý muž spolu s o pět let mladší ženou. Zde se pokusili odcizit čtyřmetrový pozinkovaný žlab. Ten vytrhli z háků, které poškodili stejně, jako samotný okap a ještě to odnesl hromosvod. Nyní mají na krku podezření z pokusu krádeže vloupáním ve spolupachatelství a s tím je spojena hrozba až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.

Nepoučil se z minulosti
Železné sloupky sloužící jako oplocení jedné zahradní kolonie v Děčíně během tohoto týdne zmizely. Ne na dlouho, protože policistům z železničního oddělení se podařilo udělat ve věci jasno a dopadnout čtyřiadvacetiletého mladého muže, který by měl mít s akcí co do činění, a včera mu sdělili podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Navíc byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech souzen, takže mu hrozí až tříleté vězení.

Zloděj neuspěl, policisté ano
Celkem se čtyřmi osobními vozidly se minulý týden v Děčíně pokusil odjet třiadvacetiletý mladý muž. Ani jednou však neuspěl. Buďto do auta vnikl a poškodil spínací skříňku, nebo se dovnitř ani nedostal. Škodu za desítky tisíc korun však způsobil. Kriminalisté dopadenému nenechavci včera sdělili obvinění z neoprávněného užívání cizí věci ve stádiu pokusu a poškození cizí věci. To obnáší možnost až dvouletého ubytování ve věznici.

Stavba je bez lešení
Z oplocené stavební parcely v Horním Podluží odcizil neznámý lapka po otevření branky tři kostky HAKI lešení v hodnotě kolem deseti tisíc korun. Dopustil se tak přečinu krádeže, za který se v případě dopadení může nachystat až na dvouletý pobyt ve vězení. Případem se zabývají policisté z Varnsdorfu.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín