Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Každý měsíc jednou
Podezření pro přečin krádeže vloupáním a porušování domovní svobody si včera na obvodním oddělení vyslechl čtyřiašedesátiletý muž. Během uplynulých čtyř měsíců se měl vloupat do čtyř objektů. Nejprve do kůlny, pak vodoměrné šachty a nakonec dvěma zahradními chatkami. V jeho nenechavých rukou skončily vodoměry, vrtačka, kabely, nerezový žebřík a další věci. Škoda se dle předběžného odhadu pohybuje kolem dvaceti tisíc korun. Pánovi hrozí pobyt ve vězení v délce až tří let.

Velmi zlevněné čokolády
Tři čokolády v hodnotě kolem stovky si v jednom rumburském marketu vyhlédl šestatřicetiletý muž. Udělal si na ně speciální akci se stoprocentní slevou, zastrčil rovnou pod bundu a měl se k odchodu. Byl však přistižen zaměstnankyní a laskominy putovaly zpět do regálu. Zadržený zase na obvodní oddělení, kde mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže. Vzhledem k trestu, který podstoupil v posledních třech letech, nad ním visí hrozba až tříletého vězení.

Maření je in, následky out
Včera ve večerních hodinách zastavila ve Šluknově hlídka policistů ke kontrole automobil s dvaadvacetiletou řidičkou. Kdyby to bývala věděla, asi by raději se svým platným zákazem řízení motorových vozidel za volant nesedala. Nemusela by se teď zodpovídat z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a potýkat s vidinou až tříletého trestu odnětím svobody.

Komu není rady, tomu se musí pomoci
Trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí zahájili včera rumburští kriminalisté proti pětatřicetiletému muži. Tomu se nechtělo nastoupit výkon trestu, tak se proti výzvě odvolal. Když mu toto bylo zamítnuto, vyřešil situaci tím, že se prostě své povinnosti vyhýbal. Musel být do věznice eskortován rumburskými policisty.

Potyčka v baru dobře nedopadla
Ve zkráceném přípravném řízení řeší pro přečin ublížení na zdraví a výtržnictví rumburští kriminalisté osmadvacetiletého mladého muže. Ten v jednom varnsdorfském baru nedávno po předchozí slovní roztržce fyzicky napadl dalšího hosta. Úderem do hlavy skleněným předmětem mu způsobil zranění, se kterým napadený musel do nemocnice na ošetření. Útočníkovi teď hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Dojel na alkohol
Dalším z řidičů, kteří doplatili na to, že usedli za volant v ne právě střízlivém stavu, je třiačtyřicetiletý muž z Děčínska. V sobotu večer ho zastavila ke kontrole policejní hlídka a malér byl na světě. Displej přístroje na dechovou zkoušku prozradil přes jednu promile alkoholu. Pokračování příběhu se nese v duchu podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení a hrozbě až ročního odnětí svobody.

Další dojel na maření
Ještě jeden řidič měl sobotního večera problém se zákonem, pro změnu v České Kamenici. Nevydržel počkat do října letošního roku, kdy mu končí zákaz řízení motorových vozidel, a vyrazil do ulic. Teď se ve zkráceném přípravném řízení zodpovídá z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a čelí hrozbě až tříletého pobytu v nápravném zařízení.

Utekl, ale ne na dlouho
Podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody si z úst šluknovských policistů vyslechl pětatřicetiletý muž. Ten v uplynulém období po vytlačení elektrické brány navštívil zahradu jednoho domu. Tam nasměroval své kroky do samostatně stojící garáže, kde se zmocnil potravin a dálkového ovladače od jejích vrat. Při tom byl ale vyrušen majitelem a dezertoval k lesu. Před spravedlností se ale příliš dlouho neskrýval. Nyní ho pronásleduje vidina hrozícího vězení v trvání až tří let.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín