Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 2. 5. 2011 v 17.40 hod. oznámila ostraha obchodu v DC1, že zadržela osobu při krádeži zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jedna zákaznice odcizila potraviny v hodnotě 290,-Kč. Vzhledem k tomu, že dotyčná nemohla věrohodně prokázat svou totožnost, byla předvedena na PČR, kde bylo zjištěno, že jde o dvacetiletou ženu z Litoměřicka. Dále bylo zjištěno, že je již policií pro různé krádeže vyšetřována, proto tam byla ponechána k dalšímu řízení.

Dne 2. 5. 2011 v 10.10 hod. oznámila ostraha obchodního domu v DC4, že má problém s nějakým narkomanem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že dotyčný odcizil zboží v hodnotě 2130,- Kč. Muž byl předveden na PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o osmatřicetiletého muže z Děčína. Po dohodě s PČR byl přestupek vyřešen hlídkou MP uložením blokové pokuty. Odcizené zboží bylo ponecháno na prodejně.

Dne 2.5.2011 v 3.20 hod. oznámil zaměstnanec ochranky hypermarketu v DC5 přítomnost muže, kterému vzhledem k jeho opilosti odmítla obsluha prodat alkohol. Dotyčný se na protest proti tomu před vchodem do hypermarketu vykálel. Na místo byla vyslána hlídka MP, která dotyčného zadržela. Jednalo se o pětašedesátiletého muže z Děčína. Přestupek proti veřejnému pořádku řešila hlídka na místě uložením blokové pokuty. Muž pak vše, co před vchodem do obchodu způsobil, pod dohledem strážníků uklidil.

Dne 1.5.2011 v 13:25 hod. oznámil asistent prevence kriminality, že před restaurací v DC32 pije mladistvá dívka alkohol. Hlídka MP na místě kontaktovala patnáctiletou dívku, která uvedla, že alkohol koupila ve vietnamské večerce v DC32. Hlídka s obsluhou přestupek vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 30.4.2011 v 19.54 hod. oznámil občan, že v DC3 v ulici Růžová se pohybuje opilý potetovaný muž se psem a svými hlasovými projevy narušuje veřejný pořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že pořádek narušuje známý pětapadesátiletý bezdomovec. Hlídka s ním vyřešila přestupek na místě uložením blokové pokuty a z místa jej vykázala.

Dne 29.4.2011 v 17.00 hod. spatřil strážník MP v DC4 tři muže, kteří konzumovali alkohol na veřejném prostranství, což je v rozporu s vyhláškou města. Strážník zjistil totožnost přestupců. Jednalo se o mladíky ve věku osmnáct a devatenáct let. Přestupky strážník vyřešil na místě uložením blokových pokut.

Dne 28.4.2011 v 17.59 hod. tel. oznámila obsluha restaurace v DC4 problém s hostem, který se chová agresivně. Do restaurace byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že agresivním hostem je dvaapadesátiletý muž z Děčína. Hlídka mu za přestupek proti veřejnému pořádku uložila blokovou pokutu a na přání obsluhy jej z restaurace vykázala.

Dne 28.4.2011 v 15.10 hod. tel. oznámil řidič MHD, že má problémy s jednou cestující, která silně zapáchá a odmítá uposlechnout jeho výzev k vystoupení z autobusu. Uvedl, že s autobusem počká na zastávce v DC1. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že tato cestující nejen že silně zapáchala, ale ke všemu byla sprostá na řidiče i ostatní cestující. Jednalo se o šedesátiletou ženu ze Hřenska. V přítomnosti hlídky dotyčná autobus opustila. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

 Zdroj: MP Děčín