Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Stolní hra o Českém Švýcarsku slaví úspěchy

Za Tajemstvím Českého Švýcarska je název zcela nové společenské stolní hry, která krátce po svém vydání získala ocenění na prestižní národní soutěži propagačních materiálů Czechtourpropag 2011, jejíž výsledky minulý týden vyhlásila Česká centrála cestovního ruchu České republiky.

Do soutěže se přihlásilo přes 90 souborů tiskovin a odborná porota tentokrát vybírala zajímavé materiály tematicky zaměřené na rodinu s dětmi. Kolekce tiskovin spolu se stolní hrou z Českého Švýcarska určená rodičům i dětem byla oceněna zvláštní cenou poroty také za nápadité využití hry vyvolávající zájem o cestování do propagované oblasti. Hra je určena jak malým tak velkým se zájmem o poznávání krásné krajiny národního parku. Hráči se během hry dozvědí spoustu informací o přírodě, fauně a flóře, ale i o tajuplných  místech a jiných zajímavostech. Své síly si zde mohou změřit 2- 4 hráči, kteří se vydávají na 4 různé cesty krajinou od Krásné Lípy až po Hřensko a cestou musí překonávat řadu úkolů, překážek i kvízů. Vyhrává ten, který první dorazí do cíle. Hra může inspirovat jak k návštěvě tohoto jedinečného regionu, na druhou stranu se může naopak stát i aktivním suvenýrem, který si návštěvníci z Českého Švýcarska přivezou z dovolené sebou domů a při hře si pak vybavují své zážitky, které na daných místech osobně prožili.

Hru si bude  možné zakoupit  na informačních střediscích Národního parku České Švýcarsko.

„Část z oceněných tiskovin pexeso, sada pohlednic a stolní desková hra byly součástí realizované Marketingové kampaně spolufinancované v rámci projektu Marketing cestovního ruchu v Českém Švýcarsku, podpořeného z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“

Více o soutěži:

http://www.czechtourism.cz/czechtourpropag-2011/aktuality-2/

 

Klára Mrkusová 
České Švýcarsko, o. p. s.
Křinické  nám.1161/10
407 46 Krásná Lípa