Rubriky
Sport Zprávy

Sezóna skončila

Sezóna 2010/11 v klubu BK Děčín je pryč. Její dozvuky však vydrží většině příznivců minimálně do začátku té následující. Takhle úspěšný ročník totiž nejde pominout a všichni příznivci děčínského basketbalu si ho užívají plnými doušky…

Repre
V létě 2010 vše začalo výborným představením národního týmu pod taktovkou děčínského trenéra Budínského, jemuž se do kádru propracovala nová výrazná opora – děčínský pivot Pavel Houška. Oba jakoby předesílali chuť a energii přenášenou i na klubovou scénu. Mimo to byl členem širšího výběru i Tomáš Pomikálek, což je jistě příslibem do dalších let.

Základní část – 2.
Na špici velmi vyrovnaná základní část Mattoni NBL (ač bez účasti Nymburka), dopadla pro Děčín parádně. Druhé místo jen o bod za Prostějovem je skvělou vizitkou bez ohledu na to, že tato část neměla provětšinu týmů NBL dostatečný spád.

Ocenění za rok 2010
V anketě o nejúspěšnější sportovce Děčínska roku 2010, kterou pořádají Okresní sdružení ČSTV, města z děčínského regionu a Děčínský deník, bylo basketbalistů všude plno. V kategorii Kolektivy dospělí 1.místo, v Jednotlivcích pak v první desítce tři borci: Levell Sanders (8.místo), William Hatcher (4.) a Pavel Houška jako vítěz!
Rovněž v krajském kole ankety o nejúspěšnějšího sportovce roku 2010 se BK Děčín neztratil. Ve velké konkurenci je 2.místo v kategorii kolektivů dospělých mimořádné a také 3.místo Pavla Houšky v kategorii jednotlivců svědčí o zvýšeném zájmu veřejnosti.

Český pohár – bronz
Závěrečný turnaj Českého poháru se konal v Novém Jičíně a Opavě. Děčín přešel ve čtvrtfinále přes Ostravu a po neúspěšném boji o finále s Nymburkem zvládnul v bitvě o bronz silného favorita z Prostějova. Touto výhrou zkompletovali Severočeši sbírku skalpů všech týmů Mattoni NBL kromě Nymburka!!!

Nej…
Dalším skvělým úspěchem je zisk individuálních ocenění pro již jmenované členy BK. Hlasování odborníků a anketa Basketmagu rozhodly o umístění v jednotlivých kategoriích, které budou vyhlášeny a předány při prvním finálovém střetnutí play-off. Trenérem sezóny byl zvolen Pavel Budínský a MVP ročníku se stal Pavel Houška, jenž je zároveň členem nejlepší pětky ligy (spolu s rozehrávačem Lawrencem, křídly Simmonsem a Pumprlou a největším konkurentem v boji o MVP – pivotem Landrym).

Mattoni NBL – bronz
A konečně vyvrcholení domácí nejvyšší soutěže! V semifinále narazil Děčín na obhájce titulu z Nymburka a proti očekávání basketbalové věřejnosti i bookmakerů, byl úřadujícímu mistrovi velmi vyrovnaným soupeřem. Celou sérii si chválili odborníci i fanoušci (ti nymburští dokonce projevili lítost, že k těmto soubojům došlo už v semifinále). I přes konečnou podobu 0:3, byly k vidění pohledné souboje a basketbaloví fajnšmekři si zkrátka přišli na své. A i když Nymburk zůstal pro Děčín v této sezóně jediným neporaženým celkem, tak může být BK Děčín hrdý na bronzové medaile, které v uplynulém ročníku získal.

Autor: Jakub Důra

Zdroj: www.bkdecin.cz