Rubriky
Sport Zprávy

Dosavadní play-off

Dosavadní vrchol sezóny – play-off – nabídl spoustu zajímavých situací i výsledků. BK Děčín se v papírově nejvyrovnanější čtvrtfinálové dvojici dokázal prosadit a ve čtyřech utkáních vyřadil Ostravskou Novou huť. Na zápasy 3:1, na skóre 349:272. Tato pro děčínské příznivce nejzajímavější série však nebyla/není jediná.

Letošní novinkou bylo předkolo play-off, které po vzoru hokejové extraligy zapojilo do vyřazovacích bojů více týmů. O poslední dvě postupová místa do nejlepší osmičky se utkaly týmy po nadstavbové části A2 umístěné na 1. – 4.místě (ve skutečnosti 7. – 10. pozice Mattoni NBL). Dvě dvojice tedy tvořily BK B&W Opava (7.) – Basketball Brno (10.) a BC Kolín (8.) – USK Praha (9.).

Čtvrtfinálovou dvojici číslo jedna tvořil ČEZ Basketball Nymburk – USK Praha, tato dvojice jako jediná svůj souboj skončila 3:0 na utkání, když úřadující mistr třikrát výrazně vyhrál. Pražané odehráli výraznější roli až ve třetím zápase, kdy trápili Nymburk celý první poločas.

Dalším týmem postoupivším z předkola je Opava. Ta se utkála s Prostějovem a překvapivě dokázala ve třetím duelu zvítězit na půdě Hanáků. Toto prodloužení série bylo pro basketbalovou veřejnost šokem, mladý slezský tým svým nadšením sympaticky zabojoval, ovšem ve čtvrtém utkání v Opavě prokázal Prostějov své zkušenosti a sílu a jasně vykročil do semifinále výhrou 100:80.

Poslední ze čtyř dvojic tvoří BK JIP Pardubice (3.) a Unibon Nový Jičín (6.). Zatímco třetí tým po nadstavbě „míří na vrchol“, jak ve svém sloganu pro play-off uvádí, tak druhý tým se zmítá ve finančních problémech. V zákulisí se spekuluje o dalším účinkování tradičně silného týmu z Nového Jičína a ani nadstavbová skupina A1 se mu příliš nepodařila. A právě tato série zatím přináší jedno překvapení za druhým… A za třetím. Ani jeden tým zatím nedokázal využít výhodu domácího prostředí, a tak je aktuální stav série 2:2 a rozhodne se v Pardubicích až ve středu 11.5.

Play-off je vyvrcholením každé soutěže a při stoupající kvalitě NBL se letos máme ještě nač těšit. WIN TOGETHER!

Zdroj: www.bkdecin.cz