Rubriky
Zprávy

V zoo oslaví Den Země

V sobotu 23. dubna oslaví děčínská zoologická zahrada Den Země. Návštěvníky čeká nejen zajímavý program ale také příjemný host. Svátek naší planety přijede do Zoo Děčín totiž oslavit také finalista soutěže Česko Slovensko má talent – Fanda Šimčík z Dětského domova v Lipové u Šluknova.

„Návštěvníci se mají opět na co těšit! Den Země jsme pro letošní rok spojili se 4. ročníkem srandamače s názvem Jarní úklid aneb Kam s tím hnojem? Kdo naše akce zná, ví, že jde o soutěž pro malé i velké v jízdě s kolečkem plným hnoje po vyznačené dráze v areálu zoo. Přihlásit se lze již nyní a soutěžit mohou buď jednotlivci, nebo tříčlenné týmy,“ vysvětlila vedoucí centra návštěvnických služeb Ing. Dagmar Floriánová. Soutěží se opět o pěkné ceny, které věnovalo Zahradní centrum Bynov. Pokud se vydaří počasí, bude prima podívanou také další bod programu – show s obřími bublinami v podání Divadélka Bublinka. „Pokud by ale foukalo, nahradí ukázku tvorby mýdlových bublin pohádka O pejskovi a kočičce – Jak vařili dort,“ vysvětlila Floriánová.

Dále zoo chystá křtiny nových mláďat makaků chocholatých, soutěže pro děti, jízdy na koních, otevření výstavy v rámci kampaně EAZA nazvanou Přírodovědec v terénu a také představení projektu Volání do divočiny, který finančně podpořilo Ministerstvo životního prostředí ČR. „Hlavní částí projektu Volání do divočiny je telefonní budka, kterou najdou návštěvníci v areálu zoo a z níž budou moci zavolat devíti vybraným živočichům z oblasti Indonésie. Ze sluchátka uslyší nejen zvukové projevy těchto zvířat, ale ve speciálním telefonním seznamu se o nich dozvědí také mnoho zajímavého,“ podotkla Floriánová.

Akce Den Země aneb Jarní úklid… začíná v děčínské zoo v sobotu 23. dubna ve 14.00 hodin. Po celé odpoledne hraje a zpívá hudební slupina U-Style. Občerstvení U Kamzíka je již v provozu.        
Alena Houšková
specialistka pro mediální a informační činnost
Centrum návštěvnických služeb
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.